Watford levert Manager én Speler van de Maand december

Reacties

Quique Sánchez Flores en Odion Ighalo zijn verkozen tot respectievelijk Manager en Speler van de Maand december in de Premier League. Het duo van Watford presteert dit seizoen uitstekend.

Watford levert Manager én Speler van de Maand december

De aanstelling van Sánchez Flores afgelopen zomer als nieuwe manager van Watford bleek een voltreffer. Van de naar de Premier League gepromoveerde club werd helemaal niets verwacht. Een seizoen strijden tegen degradatie leek onvermijdelijk, maar halverwege de competitie hadden The Hornets al 29 punten bij elkaar gesprokkeld. Vier meer dan Aston Villa tijdens het hele kalenderjaar.

In december won Watford achtereenvolgens van Norwich City (2-0), Sunderland (0-1) en Liverpool (3-0). Daarna volgde een verdienstelijk gelijkspel op bezoek bij Chelsea (2-2), terwijl de maand werd afgesloten met een nederlaag tegen Tottenham Hotspur (1-2). Sánchez Flores werd daarvoor beloond met de Manager van de Maand-award. Hij troefde Alan Pardew (Crystal Palace), Claudio Ranieri (Leicester City) en Arsène Wenger (Arsenal) af.

Ook de trofee voor de Speler van de Maand december ging naar Watford. Ighalo (foto) was iedere wedstrijd trefzeker en eindigde vorige maand uiteindelijk op zes doelpunten. In totaal was de aanvaller uit Nigeria dit seizoen al goed voor veertien doelpunten in de Premier League. Riyad Mahrez (Leicester) en Mesut Özil (Arsenal) waren ook genomineerd, maar moesten Ighalo voor laten gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.