Waterman met APOEL Nicosia te sterk voor Midtjylland

APOEL Nicosia heeft zich een goede uitgangspositie verschaft voor de return in de derde voorronde van de Champions League. Op bezoek bij FC Midtjylland waren de Cyprioten met 2-1 te sterk.

Na twee zeges op Lincoln uit Gibraltar begon de Deense kampioen met een thuiswedstrijd aan het tweeluik tegen het APOEL van Boy Waterman. De doelman kwam onlangs transfervrij over van het Turkse Kayserispor. Met oud-FC Groningener Tim Sparv in de basis kreeg Midtjylland in de dertigste minuut de eerste tegenvaller te verwerken. Op aangeven van Luís Leal (foto) zette Tomás de Vincenti zijn ploeg op 1-0. Drie minuten later verdubbelde de Argentijn de voorsprong met zijn tweede doelpunt van de avond.

In de tweede helft moest Waterman regelmatig in actie komen. De Nederlander wist zijn doel lange tijd schoon te houden, maar moest in de 88ste minuut alsnog vissen. Voormalig SC Heerenveen-middenvelder Jakob Poulsen scoorde vlak voor tijd, waardoor Midtjylland nog mag hopen op plaatsing voor de laatste voorronde van het miljoenenbal.

Milsami - Skënderbeu Korçë 0-2
Milsami, de kampioen van Moldavië, begon de dubbele confrontatie met het Albanese Skënderbeu Korçë dinsdagavond met een thuiswedstrijd. Na een doelpuntloze eerste helft zette spits Hamdi Salihi de bezoekers in de 48ste minuut op voorsprong. Een klein half uur later toonde de aanvaller zich opnieuw trefzeker door via een strafschop de eindstand te bepalen op 0-2.