'Wat Van Persie doet hoort niet thuis op voetbalveld'

De overwinning van Arsenal op Aston Villa in de vierde ronde van de FA Cup (3-2) zorgde voor de nodige ophef. Niet alleen de sensationele comeback van The Gunners was gespreksonderwerp, ook een vermeende elleboogstoot van Robin van Persie kwam aan bod.

'Wat Van Persie doet hoort niet thuis op voetbalveld'

Arsenal maakte zondag in een tijdsbestek van slechts zes minuten een 0-2 achterstand volledig ongedaan. Door twee benutte strafschoppen van Robin van Persie en een gelukkige goal van Theo Walcott verkreeg de ploeg van trainer Arsène Wenger een ticket voor de achtste finale.

Van Persie was blij met de zege en de veerkracht van Arsenal. 'Dit is een zeer belangrijke overwinning voor ons. In die zes doldwaze minuten hebben we de wedstrijd omgedraaid. Dat is zeer knap. Het belangrijkste is dat we zicht op een hoofdprijs behouden', stelt Van Persie.

Toch krijgt het bekerduel voor de Oranje-international mogelijk nog een vervelend staartje. Verliezend manager Alex McLeish riep na afloop op tot actie jegens Van Persie. Volgens de trainer van Aston Villa had de Nederlander zijn tegenstander Carlos Cuéllar opzettelijk geveld met een elleboogstoot. 'Ik vind dat de FA hier naar moet kijken. Dit hoort niet thuis op een voetbalveld.' Of de Engelse voetbalbond gehoor geeft aan die oproep moet blijken in de komende dagen.

Tot slot was er vanuit het Arsenal-kamp nieuws over de voormalige Feyenoorder Ryo Miyaichi. Op de clubwebsite geeft Wenger aan open te staan voor een binnenlandse verhuurperiode. 'Ik ga morgen met hem praten en heb al een plan voor ogen. Alex Oxlade-Chamberlain speelt nu op de vleugel, dus Ryo zou verhuurd kunnen worden. Dat moet dan wel binnen Engeland, anders is hij in de toekomst niet meer speelgerechtigd.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's