Wat moeten AZ en Feyenoord doen om te overwinteren?

Reacties

AZ en Feyenoord hopen zich donderdag in navolging van Ajax te kwalificeren voor de laatste 32 in de Europa League. Wat hebben beide clubs nodig om te overwinteren? Een overzicht van de scenario's.

Wat moeten AZ en Feyenoord doen om te overwinteren?

Voor AZ is de uitgangssituatie moeilijk en makkelijk tegelijk. Als de Alkmaarders in eigen huis afrekenen met het al lang en breed geplaatste Zenit Sint-Petersburg is het felbegeerde ticket voor de zestiende finale in de knip.

Bij alles minder dan een overwinning begint het grote rekenwerk. Als zowel AZ - Zenit als Maccabi Tel Aviv - Dundalk FC in een remise eindigt, is de tweevoudig landskampioen ook door. Zelfs bij een nederlaag (en dus met vijf schamele puntjes) kan AZ zich nog plaatsen, maar dan moet Maccabi Tel Aviv - Dundalk FC wel in 0-0 eindigen.

Stand Groep D
Zenit Sint-Petersburg* 5-15 (+10)
AZ 5-5 (-5)
Dundalk 5-4 (-2)
Maccabi Tel Aviv 5-4 (-3)

Feyenoord heeft alles ook nog in eigen hand, maar makkelijk oogt de opgave niet. De Rotterdammers zijn sowieso door als ze met een marge van minimaal twee goals verschil afrekenen met Fenerbahçe. Als Manchester United verliest van Zorya Luhansk volstaat al een 'normale' overwinning in De Kuip. Bij alle andere scenario's is Feyenoord na donderdag klaar in Europa.

Stand Groep A
Fenerbahçe 5-10 (+1)
Manchester United 5-9 (+6)
Feyenoord 5-7 (-3)
Zorya Luhansk 5-2 (-4)

Ajax hoeft de wiskundeknobbel niet aan te spreken. De Amsterdammers zijn al zeker van de groepswinst en kunnen toeleven naar de loting van maandag. Donderdag sluit Ajax de poulefase af met een uitwedstrijd tegen Standard Luik.

Stand in Groep G
Ajax * 5-13 (+5)
Standard Luik 5-6 (+2)
Celta de Vigo 5-6 (+1)
Panathinaikos 5-1 (-8)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.