'Wat kan Guidetti zingen, hè?', kamikazepiloot Russell

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'Wat kan Guidetti zingen, hè?', kamikazepiloot Russell

'Als hij een stadion instapt, scoort hij, dus dan vind ik hem als vanzelf een goede jongen. Ik krijg extra energie als ik bij hem in de buurt ben en hij is nog een goede zanger ook!'
• Manager Ronny Deila gaf na het competitieduel met Kilmarnock (2-0 zege) al aan dat hij John Guidetti graag langer in Glasgow wilde houden. De huurling van Manchester City en voormalig speler van Feyenoord maakt indruk bij Celtic en niet alleen op het veld, verklapt Deila op de clubsite van de Schotten.

• Geschorst worden omdat je naar een concert gaat, is niet ongebruikelijk. Als je als speler de dag voor een wedstrijd bijvoorbeeld tot diep in de nacht naar je favoriete band staat te luisteren, is dat onprofessioneel. Maar als arbiter geschorst worden omdat je ná een wedstrijd naar een concert gaat: dat lijkt ons nieuw... De Engelsman Mark Clattenburg hoeft het komend weekend niet in actie te komen in de Premier League, omdat hij na West Bromwich Albion-Crystal Palace naar een Ed Sheeran-optreden ging. Zonder de rest van het arbitrale team, terwijl de regels in Engeland voorschrijven dat de scheids en zijn assistenten altijd samen het stadion verlaten. Bovendien belde Clattenburg na dat duel kort met Palace-manager Neil Warnock: ook al een overtreding.

• Sta je netjes in je vak wat aanwijzingen te geven, komt er ineens een speler van de tegenstander op je invliegen. Het overkwam Uwe Rösler, manager van Wigan Athletic, tijdens het duel met Derby County. De kamikazepiloot: Johnny Russell. 'Hij vroeg onmiddellijk of het goed met mij ging', liet Rösler na afloop weten. 'Dat kan ik wel waarderen. Maar dit voorval zal me tot in mijn graf achtervolgen, dat weet ik zeker.'

• De competitie begint in India op gang te komen. Het voetbal heeft nog wat aan populariteit te winnen in Zuid-Azië en zijn bijzondere spelmomenten natuurlijk meer dan welkom. U vraagt, Gustavo dos Santos draait. De Braziliaan in dienst van Delhi Dynamos, waar Harm van Veldhoven trainer is en Alessandro Del Piero in de punt van de aanval te vinden is, perste er dit mooie doelpunt uit tegen Chennaiyin (4-1 winst).

'Marco Reus is een zeer interessante speler'
Dat zegt Bayern München-voorzitter Karl Heinz Rummenige over de middenvelder van Borussia Dortmund. Saillant detail: Bayern haalde de afgelopen jaren met Robert Lewandowski en Mario Götze al twee belangrijke krachten weg uit Dortmund. Het is niet de eerste keer dat Rummenige over de sterspeler (en de clausule in diens contract) van de rivaal praat. Is het dan toeval dat hij dit nu weer oprakelt, nu de twee ploegen elkaar komend weekend treffen in de Bundesliga, of een gemeen spelletje om de druk op Reus wat op te voeren? (Sport1)

Memphis Depay is blij met zijn opvallende bolide. Maar of de aanvaller van PSV verdekt kan cruisen door de binnenstad van Eindhoven valt te betwijfelen...

'Met Lucky Ajax laten we zo'n team uitrazen. Dan laten we ze lopen door driehoekjes te maken. Dat gogme moeten mijn spelers nog vinden en dat heeft weer met ervaring te maken. Nu gingen ze mee in het enthousiasme van Urk'
Frank de Boer meende na afloop van het gewonnen bekerduel met Urk (4-0) dat zijn ploeg nog wel wat had kunnen leren van Lucky Ajax, een elftal waarin nog vele Ajax-legenden voetballen. Maar wijsheid komt met de jaren, weet ook de hoofdcoach van de eerste selectie. 'Op een gegeven moment ga je het zien en is het probleem direct over.' (De Telegraaf)

'Dat komt voort uit een weddenschap met mijn beste vriend. We hadden het al over het trucje gehad en nu zei hij dat ik het ook echt moest doen tegen Ajax. Ik ben dan ook een man van mijn woord'
• Want hoewel Klaas Kramer enigszins voor paal stond, toen hij bij een 3-0 achterstand de bal met zijn linker- en zijn rechterknie toucheerde, had hij zich wel aan zijn weddenschap gehouden. Het kolderieke moment zorgde ervoor dat verschillende websites en kranten al van een gênante actie spraken. Kramer kon er zelf wel om lachen, al wist ook hij dat de uitvoering niet perfect was geweest. 'Ik kan niet meer, ik ben niet beter', zei hij vol zelfkennis voor de camera's van FOX Sports.

• Ze moesten er in Liverpool even op wachten, maar in het League Cup-duel met Swansea City (2-1 zege) wist Mario Balotelli eindelijk weer wat scoren is. De Italiaan tekende voor de gelijkmaker en daar was hij zelf bijzonder tevreden mee.

'Het veld in White Hart Lane is inderdaad vrij klein en dat is een voordeel voor tegenstanders die vroeg druk zetten. Wij hebben meer ruimte nodig'
• Tottenham Hotspur vindt zich in de competitie na negen speelronden terug op de elfde plaats, met elf punten. Manager Mauricio Pochettino denkt wel te weten waar dat door komt. (The Guardian)

'Ik heb nog nooit een andere man zo vaak in zijn ondergoed gezien als Cristiano. En ik moet zeggen: je bent overal goed geschoren'
• Een comédienne probeerde Cristiano Ronaldo en diens liefje Irina Shayk tijdens de La Liga Awards dinsdag aan het lachen te krijgen, maar dat wilde maar mondjesmaat lukken. Shayk leek de grap niet te begrijpen, of kon er gewoon echt niet om glimlachen.

• Vandaag (woensdag) wordt er taart aangesneden in Amsterdam en Eindhoven, want Edwin van der Sar en Phillip Cocu vieren vandaag dat zij precies 44 jaar geleden ter wereld kwamen.

'Blatter had zich goed voorbereid. Hij vroeg naar Fortuna, begon over de prijzen die Fernando heeft gewonnen. Blatter zei dat hij jaloers was, omdat hij zelf als snelle spits niet verder was gekomen dan het amateurvoetbal'
• Bij Vincent de Vries, auteur van de biografie Vechtlust over het leven van Fernando Ricksen, is Joseph Blatter in aanzien gestegen. De Vries bezocht de Zwitserse voorzitter van de FIFA vorige week in Zürich samen met Ricksen en zijn gezinnetje, en werd hartelijk ontvangen door de voetbalbaas, laat hij weten aan Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.