Wasilewski en Lukaku vallen op, Club toont veerkracht

In België heeft lijstaanvoerder Anderlecht zonder te overtuigen de koppositie geconsolideerd. Op bezoek bij SV Zulte Waregem boekte de landskampioen een benauwde zege. Adrie Koster kon met Club een succesje noteren en versloeg Westerlo in een tumultueus duel.

Wasilewski en Lukaku vallen op, Club toont veerkracht

SV Zulte Waregem-Anderlecht 1-2In augustus 2009 werd Marcin Wasilewski (foto) in de topper tegen Standard Luik het slachtoffer van een verschrikkelijke aanslag van Axel Witsel. Het gevolg van de 'horrortackle' was een dubbele open beenbreuk.

Zondag zette de verdediger zijn eerste basisplaats van het seizoen luister bij door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Het doelpunt was een van de weinige hoogtepunten uit de eerste helft. Wasilewski, die vorige week op bezoek bij Charleroi zijn rentree maakte, scoorde met een kopbal.

Na de onderbreking bracht Rémi Maréval Zulte Waregem langszij. Zijn inzet verdween in de lange hoek. Pas na de rode kaart (twee keer geel) voor Ernest Nfor moest de thuisploeg capituleren. Romelu Lukaku kopte een minuut voor het einde van de officiële speeltijd de bevrijdende én winnende treffer binnen.

Nummer twee Racing Genk kan de achterstand op Anderlecht zondagavond bij winst verkleinen tot één punt.

Club Brugge-Westerlo 4-3De ploeg van Koster kreeg de voorbije weken menig teleurstelling te verwerken. Des te knapper was het dat twee keer een achterstand werd goedgemaakt. Ivan Perisic, Vadis Odjidja-Ofoe en Nabil Dirar scoorden voor de onderbreking. Omdat ook Dieter Dekelver (2) en Lens Annab het net vonden, gingen de ploegen rusten met de ongebruikelijke ruststand 3-3.

Het tweede bedrijf was een stuk minder productief, maar niet minder succesvol voor Brugge. Perisic bezorgde Koster met zijn tweede treffer weer eens een glimlach. Door de zwaarbevochten zege bezet de ploeg van de Nederlandse coach de zesde stek. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's