Wang: 'Ik run ADO niet vanaf andere kant van de wereld'

Reacties

Hui Wang heeft gereageerd op het plotselinge vertrek van Maarten Fontein als algemeen directeur van ADO Den Haag. De Chinese eigenaar van de Haagse Eredivisie-club noemt het opstappen van Fontein spijtig, maar benadrukt naar een oplossing te zoeken én vooral dat hij ADO niet vanuit China zal besturen.  

Wang: 'Ik run ADO niet vanaf andere kant van de wereld'

Fontein stapte woensdag op omdat hij door nieuwe bepalingen in zijn contract was gedegradeerd tot loopjongen. Dat pikte de Hagenaar niet. 'Tot mijn spijt heb ik vernomen dat Maarten Fontein abrupt gestopt is als algemeen directeur van ADO Den Haag', zegt Wang in een statement van de club. 'Ik wil hem bedanken voor zijn waardevolle bijdrage aan de club in de laatste maanden en ik wens hem al het goede voor de toekomst.'

Wang stelt met de raad van commissarissen op zoek te gaan naar een opvolger 'om de continuïteit in de leiding van ADO Den Haag te waarborgen'. De vraag is op welke commissarissen Wang precies doelt, want de voltallige rvc is onlangs opgestapt. Alleen Jan-Willem Wigt heeft namens de stichting een zetel, maar die is slechts symbolisch. De andere twee leden zijn Wang zelf en Liu Hong, een goede vriend van hem en de anchorman van de commerciële sportzender in China.

Met het vertrek van Fontein dreigt het bizarre scenario dat ADO vanaf nu vanuit Azië wordt gerund. Omdat er niemand meer is met tekenbevoegdheid in het Kyocera Stadion moet bij elk detail om goedkeuring worden gevraagd aan Wang. Hijzelf neemt de zorgen over de grote afstand weg. 'Ik kan alle fans, spelers, technische stafleden en werknemers verzekeren dat we niet de intentie hebben ADO Den Haag – onze club – vanaf de andere kant van de wereld te runnen.'

Dat lijkt voorlopig echter nog wel het geval te zijn, want bij de eerstvolgende thuiswedstrijd van ADO – komende zaterdag tegen SC Heerenveen – is Wang nog niet van de partij. 'Helaas ben ik zaterdag niet in het stadion, maar ik zal de ploeg vanuit Peking net zo gepassioneerd aanmoedigen als jullie allemaal!', besluit de eigenaar zijn verklaring.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.