Wang en Hong moeten stuurloos ADO richting geven

Reacties

Na het plotselinge vertrek van Maarten Fontein als algemeen directeur heerst grote twijfel en onduidelijkheid bij ADO Den Haag. Aangezien de raad van commissarissen onlangs werd ontmanteld, koerst de club momenteel stuurloos rond. De angst is dat een groep gelukszoekers de macht grijpt.

Wang en Hong moeten stuurloos ADO richting geven

Fontein was als enige directeur degene met tekenbevoegdheid binnen ADO. Die is nu weggevallen. De Hagenaar werd begin deze week overvallen met een contract met allerlei vreemde eisen. Zo mocht hij zich op geen enkele wijze meer bemoeien met het technisch beleid, moest hij op wedstrijddagen als eerste op het stadion zijn en pas als laatste vertrekken, en werd er voor hem ook nog een sportieve doelstelling geformuleerd. ADO moet dit seizoen als achtste eindigen, maar volgend jaar zeker bij de eerste vijf.

Fontein werd plotseling van directeur een loopjongen en nam op staande voet ontslag. Hij is de zoveelste directeur in de afgelopen jaren die voortijdig vertrekt, alleen is nu de situatie geheel anders. Bij al zijn voorgangers was er nog een zeskoppige rvc met Haagse clubmensen, die de continuïteit kon waarborgen. Die is onlangs vrijwel in zijn geheel opgeheven. Alleen Jan-Willem Wigt heeft namens de stichting een zetel, maar die is slechts symbolisch.

De andere twee leden zijn eigenaar Hui Wang en Liu Hong. Laatstgenoemde is een goede vriend van Wang en de anchorman van de commerciële sportzender in China. ADO wordt momenteel vanuit Azië geleid. Bij elk detail moet om goedkeuring worden gevraagd, onder elke voorwaarde moet een handtekening worden gezet en meer van de dagelijkse gang van zaken moet worden besproken met Azië. Juist daarom werd Fontein aangesteld, maar de Chinezen lijken nu rigoureus over te stappen op plan B.

Wat dat plan inhoudt, weet helemaal niemand in Den Haag. De grootste vrees is een nieuwe Chinese soap, vol gelukszoekers. Zo duikt ook opeens de naam van Chun Li weer op. De Kleine Chinees, zoals zijn bijnaam luidt, eiste in het begin van de overnameperikelen een negatieve hoofdrol op, door als luchtfietser talrijke valse beloftes aan ADO te doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.