Wang dreigt aandelen ADO kwijt te raken

Reacties

Hui Wang moet zich op 15 december verantwoorden bij de ondernemingskamer te Amsterdam. Zijn functie als grootaandeelhouder van ADO Den Haag staat daar op het spel.

Wang dreigt aandelen ADO kwijt te raken

De ondernemingskamer heeft de macht om de aandelen van de grote man van United Vansen af te nemen, wanneer door de tegenpartij kan worden aangetoond dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan wanbeleid.

De ondernemingskamer is een rechterlijk orgaan dat onderdeel is van het gerechtshof Amsterdam. Het heeft onder meer de taak geschillen in Nederlandse vennootschappen tussen  het bestuur, de raad van commissarissen (RvC), de aandeelhouders (AVA) en/of werknemers te beoordelen en hier bindende uitspraken over te doen.

In het geval van ADO Den Haag staat de raad van commissarissen, de dagelijkse leiding en de speciale gouden aandeelhouders (de gemeente Den Haag en de vereniging HFC) recht tegenover de grootaandeelhouder United Vansen van Hui Wang.  ADO Den Haag en de gemeente proberen aan te tonen dat de Chinese grootaandeelhouder de afgelopen periode niet capabel is geweest bij het uitoefenen van zijn functie. Wanneer het lukt om zijn wanbeleid aan te tonen, dan is de ondernemingskamer gemachtigd om in te grijpen. United Vansen verliest dan het beheer over zijn eigen aandelen, waardoor  ADO Den Haag weer baas in eigen huis zal zijn.

Deze zaak staat los van het kort geding in Den Haag op 28 december waar ADO Den Haag probeert Wang tot dwingen tot het voldoen van zijn financiële verplichtingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.