Wales tempert euforie: 'We mogen ons niet laten meeslepen'

Reacties

Het kan eigenlijk niet meer mis: Wales gaat zich plaatsen voor het EK 2016. En daarmee gaat Real Madrid-vedette Gareth Bale iets flikken wat zijn illustere landgenoot Ryan Giggs nooit lukte.

Wales tempert euforie: 'We mogen ons niet laten meeslepen'

Hoewel Giggs bij Manchester United een fantastische clubcarrière kende, was de tragiek in zijn loopbaan dat hij zich met het kleine Wales nooit voor een grote eindronde wist te kwalificeren. Door met 0-1 te winnen op Cyprus is Wales daar dit keer wél heel dichtbij. Met dank aan Bale, die donderdag de winnende maakte, hebben de Welshmen zondag aan een overwinning tegen nummer drie Israël genoeg.

Dat vooruitzicht doet veel met Bale. 'We hebben nog nooit in zo'n situatie gezeten, dus ik moet gokken, maar ik denk dat het moeilijk wordt', blikte hij na Cyprus-uit met een knipoog vooruit. 'Als we het halen is dat waarschijnlijk onze grootste prestatie ooit. Niet alleen voor ons, maar voor het hele land', weet Bale (links op de foto na zijn goal) dat hij geschiedenis kan schrijven.

Dat weet ook bondscoach Chris Coleman (op de foto juichend met Bale), maar hij weigert mee te gaan in de euforie. 'Een boodschap voor de mensen thuis: vier feest, laat je meeslepen. Die mensen hebben lang moeten wachten, hier mogen ze van genieten. Maar wij mogen ons níét laten meeslepen. Dat mag ik niet, dat mogen de spelers niet, dat mag mijn staf niet. En dat zúllen we ook niet doen.'

Toch beseft ook hij waar Wales mee bezig is. 'We hoeven ons niet voor de feiten te verstoppen. Zoals het er nu voor staat hebben we nog één overwinning nodig om naar het EK te gaan. Maar de spelers - en dat zweer ik - hebben het daar nóóit over gehad. Ze weten wat er komt, ze weten waar iedereen thuis nu over praat en ze hebben ook gezien dat we vanavond vierduizend fans bij ons hadden. Maar we moeten ons uiteindelijke doel geen moment uit het oog verliezen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.