Walcott verpest jubileumwedstrijd Benítez bij Newcastle

Reacties

Rafael Benítez is er niet in geslaagd om zijn honderdste wedstrijd als manager van Newcastle United te winnen. Theo Walcott sloeg maandagavond op Goodison Park opnieuw toe tegen de Noord-Engelsen, de laatste jaren uitgegroeid tot zijn favoriete slachtoffer, en hielp Everton aan de 1-0 zege.

Walcott verpest jubileumwedstrijd Benítez bij Newcastle

Walcott maakte kort na rust het enige doelpunt van de wedstrijd. De aanvaller controleerde een voorzet van Yannick Bolasie niet goed, maar kreeg de bal hierna via een tegenstander bij toeval weer voor zijn voeten. Vervolgens haalde Walcott de bal goed terug en ramde hij de 1-0 in het dak van het doel. Door deze goal is Walcott nu direct betrokken geweest bij tien treffers (vijf doelpunten, vijf assists) in zijn laatste negen competitiewedstrijden tegen Newcastle.

De grootste kans op de gelijkmaker kwam op naam van invaller Dwight Gayle. Bij zijn eerste balcontact kon de aanvaller van dichtbij binnenschieten, maar zijn inzet zeilde over het doel van Jordan Pickford. Everton behield zo zijn voorsprong en komt na de eerste overwinning in ruim een maand op de achtste plek in de Premier League terecht. Dat is de hoogste positie op de ranglijst van The Toffees sinds augustus.

Newcastle is door de nederlaag nog niet officieel veilig, al moet het wel extreem raar lopen wil de ploeg van Benítez nog degraderen. Newcastle staat tiende in de Premier League en heeft, met nog vier wedstrijden te gaan, een voorsprong van twaalf punten op nummer achttien Southampton. De cijfers van Benítez na honderd duels als manager van Newcastle zijn als volgt: 48 zeges, 21 remises en 31 nederlagen.

Geen feest voor Rafael Benítez na zijn honderdste duel als Newcastle United-manager.
Geen feest voor Rafael Benítez na zijn honderdste duel als Newcastle United-manager.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.