Walcott dirigeert Arsenal naar grote zege op Newcastle

Arsenal heeft de laatste wedstrijd van het kalenderjaar afgesloten met drie punten. De Londenaren hadden het niet gemakkelijk tegen een stug Newcastle United, maar trokken na een doelpuntenfestival aan het langste eind (7-3).

Na een rustige beginfase barstte de wedstrijd in de twintigste minuut los. Theo Walcott was op snelheid niet meer te houden voor de Newcastle-defensie en passeerde Tim Krul. Newcastle United, zonder de geblesseerde Vurnon Anita, liet echter al snel van zich horen en kwam op slag van rust op 1-1. Een vrije trap van Demba Ba werd van richting veranderd door Jack Wilshere, waardoor Wojciech Szczesny kansloos was.

In de tweede helft maakten Arsenal en Newcastle er een open wedstrijd van. Beide ploegen gingen vol voor de zege en creëerden vele kansen. Alex Oxlade-Chamberlain zorgde in de 50ste minuut voor de 2-1 met een afstandsschot. Maar waar Arsenal het naliet om de 3-1 te maken, zorgde Sylvain Marveaux na een uur voor 2-2. Het Franse talent werd volledig vrijgelaten door Kieron Gibbs en kon een voorzet van Gabriel Obertan simpel binnen tikken bij de tweede paal.

Vier minuten later kon Arsenal weer juichen en zette Lukas Podolski zijn ploeg op een 3-2 voorsprong. Een voorzet van Wilshere kon niet worden weggewerkt, waarna de Duitser het laatste tikje gaf. Newcastle kwam echter voor de derde keer terug van een achterstand toen Ba een geweldige voorzet van Marveaux binnen wist te lopen.

De thriller werd uiteindelijk in het voordeel van Arsenal beslecht. Enkele minuten na de 3-3 was Walcott de matchwinner. Na een lage voorzet van Gibbs prikte de gelegenheidsspits de winnende in de kruising, buiten bereik van Krul. Een vierde antwoord van Newcastle bleef, ondanks een aantal mogelijkheden, uit.

Arsenal was nog niet klaar met Newcastle United en kwam in de slotfase venijnig uit de hoek. Invaller Olivier Giroud maakte er in korte tijd nog twee, terwijl absolute uitblinker Walcott in de blessuretijd zelfs nog voor 7-3 zorgde.

Arsenal klimt door de winstpartij naar de vijfde plaats in de Premier League met 33 punten uit negentien duels. De Londenaren hebben nog een wedstrijd te goed ten opzichte van de concurrentie. Newcastle United blijft onderin de ranglijst bungelen en staat vijftiende met twintig punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.