VVV-Venlo wil opnieuw Nigeriaans talent inlijven

VVV-Venlo onderzoekt de mogelijkheden om de Nigeriaan Uchena Nwofor (19) naar Nederland te halen. De spits speelt nu nog voor Enugu Rangers in zijn geboorteland.

VVV-Venlo wil opnieuw Nigeriaans talent inlijven

Nwofor is opgenomen in de Nigeriaanse selectie voor het WK Onder-20, dat binnenkort in Colombia wordt afgewerkt. Dit voorjaar was hij met vier goals topscorer op het Afrikaanse kampioenschap voor spelers tot 21 jaar. De aanvaller heeft ook één cap voor de nationale A-ploeg achter zijn naam. De Portugese topclub Benfica zou eveneens op zijn handtekening jagen.

Voorzitter Hai Berden van VVV, dat met Ahmed Musa, Michael Uchebo en Alex Nkume al drie Nigerianen onder contract heeft, weegt zijn woorden. 'Voor dit soort talenten hebben wij belangstelling, maar andere clubs ook. Het is niet makkelijk zulke spelers binnen te halen. Vorig jaar bij Musa was dat ook zo. Daarom willen we er nu niet te veel over kwijt.'

Een nieuwe centrumspits heeft voor VVV nu prioriteit op de transfermarkt, evenals de komst van een centrale verdediger. Mogelijk wordt die plek ingevuld door de Italiaan Andrea Mei (22). De voormalig jeugdinternational is eigendom van Internazionale, maar kwam daar nog niet aan spelen toe. Mei werkt nu een proefperiode af in Venlo.

'Op zoek naar een goede centrale verdediger hebben we eerst op de Nederlandse en de Belgische markt gezocht, maar door omstandigheden leverde dat nog niks op. Als Mei het nu goed doet, dan kunnen we de zoektocht misschien staken', legt directeur voetbalzaken Mario Captein uit. Internazionale wil de speler verhuren.

Onlangs versterkte VVV zich al met de clubloze middenvelders Marcel Meeuwis (30), die voor drie jaar tekende, en Rogier Molhoek (29). Laatstgenoemde tekende voor een jaar, met een eenzijdige optie voor de club voor een tweede seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen