VVV-Venlo tijdig wakker tegen RKC Waalwijk

VVV-Venlo heeft de terugkeer in de Eredivisie afgesloten met een knappe twaalfde stek. Het slotduel met degradant RKC Waalwijk werd met 2-1 gewonnen. De Limburgers kwamen nog wel eerst op achterstand.

In een treurige ambiance, het Mandemakers stadion was zeer matig gevuld en de gestaag vallende regen was ook niet sfeerverhogend, kregen beide teams wat kansen op de openingstreffer in de eerste helft. De in de basis begonnen Sandro Calabro was dicht bij voor de bezoekers. Bij de thuisploeg had Charlison Benschop kansen om te scoren en zag dat scheidsrechter Raymond van Meenen zijn roep om een strafschop negeerde.

Vijf minuten na rust legde de arbiter de bal wel op de stip. Dustley Mulder werd onrechtmatig gevloerd door Sjors Verdellen. Benschop ramde de bal hard op VVV-goalie Ruud Boffin, maar Hans Mulder was alert bij de rebound en bezorgde RKC een 1-0 voorsprong.

Het was het sein voor VVV om de zaken serieuzer aan te pakken. Gonzalo García kreeg een goede kans, waarbij hij Calabro over het hoofd zag. De verongelijkte spits tekende in de 65ste minuut toch voor de gelijkmaker. Zeven minuten voor het eindsignaal zorgde invaller Ruud Boymans zelfs voor de winnende treffer voor de Limburgers.

De ploeg van Jan van Dijk passeerde door de 2-1 zege het verliezende NEC (4-1 van Ajax) op de ranglijst en eindigt het seizoen keurig op de twaalfde plaats. RKC leed de 29ste nederlaag van het seizoen, die benadrukt dat de ploeg thuishoort in de Jupiler League.