VVV-Venlo thuis hard onderuit tegen SC Heerenveen

Vorige week speelde VVV nog knap met 3-3 gelijk tegen PSV. Tegen SC Heerenveen incasseerde de ploeg van Glenn de Boeck wederom drie doelpunten, maar kwam het zelf niet tot scoren (0-3).

De Friezen hadden lang nodig om VVV over de knie te leggen. Een matige eerste helft eindigde doelpuntloos. Terecht, omdat geen van beide ploegen een voorsprong verdiende. Het spel golfde op en neer maar kende geen hoogtepunten. Alleen Ahmed Musa was dicht bij een doelpunt. De Nigeriaan was echter behoorlijk slap in zijn afwerking waardoor een voorsprong voor VVV uitbleef.

In de tweede helft gebeurde er tot op de 74ste minuut, toen Luciano Narsingh de bezoekers op voorsprong zette, ook niks noemenswaardig. Dennis Gentenaar maakte niet bepaald een goede indruk bij de treffer van de rechtsbuiten. De VVV-doelman liet zijn korte hoek open waardoor Narsingh geen moeite had om hem binnen te prikken, na een goede steekpass van Sven Kums.

Door het doelpunt leek alle moed in de voetbalschoenen van VVV te zinken. Wel kregen de Limburgers nog één enorme kans op de gelijkmaker. Voor open goal schoot een glijdende Barry Maguire de bal over. Bas Dost zorgde niet veel later voor de beslissing. Een vrije trap van Viktor Elm werd door Gentenaar in eerste instantie gestopt maar eindigde in de voeten van Dost, die niet twijfelde en Heerenveen op een 2-0 voorsprong zette.

De score werd in blessuretijd uitgebreid door Oussama Assaidi die de bal simpel in het doel kon schieten op aangeven van Dost. Het betekende voor Heerenveen de eerste uitoverwinning sinds 13 februari. Toen won de ploeg van Ron Jans met 0-2 bij NAC Breda. Destijds waren Narsingh en Assaidi ook al trefzeker. Foto: VI Images