VVV-Venlo slijt grootverdiener Otsu aan Kashiwa Reysol

Reacties

VVV-Venlo heeft met Kashiwa Reysol overeenstemming bereikt over de transfer van Yuki Otsu. De 24-jarige Japanner was als niet EU-speler een absolute grootverdiener bij de Limburgse Jupiler League-club, maar maakte die status op het veld niet waar. VVV had daarom al langer het plan hem te verkopen, om zo snel uit de gevreesde Categorie 1 te komen.

VVV-Venlo slijt grootverdiener Otsu aan Kashiwa Reysol

Otsu kwam in de zomer van 2012 nog over van Borussia Mönchengladbach, dat hem een jaar eerder van Reysol had overgenomen. Naar die club keert de aanvallende middenvelder na 54 duels en zes goals in het shirt van VVV nu terug. De transfer is allerminst een verrassing, want zoals directeur Marco Bogers eerder al meldde tegen Voetbal International was er al contact met diverse Japanse clubs over Otsu.

Het blijft mogelijk niet bij de transfer van de Japanner, want VVV heeft een plan van aanpak opgesteld om onder het verscherpte toezicht van de KNVB uit te komen. De leiding noemt degradatie uit de Eredivisie, afketsen van de stadionplannen en het uitblijven van spelersverkopen als oorzaken. VVV voerde de laatste jaren al een bezuinigingsronde door, maar is nog niet klaar.

'Wij willen zo snel mogelijk uit Categorie 1 en moeten daarom de boel nog verder afslanken', stelde Bogers vorige maand al in gesprek met VI. 'We gaan praten met diverse mensen in de organisatie om dit voor elkaar te krijgen. We moeten harde maatregelen nemen, hoe vervelend ook, maar dit gaat om het voortbestaan van VVV. Zeker bij de spelers moeten we een saneringsslag doorvoeren. Het is onvermijdelijk dat deze winter al jongens vertrekken, eventueel op huurbasis.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.