VVV-Venlo naar play-offs, deceptie voor Sparta

Reacties

Op de laatste speeldag heeft VVV-Venlo met een knappe zege op kampioen NEC de hoop op promotie levend gehouden. Sparta Rotterdam was het kind van de rekening.

VVV-Venlo naar play-offs, deceptie voor Sparta

VVV-Venlo - NEC 3-1
De wedstrijd Sparta - De Graafschap op Het Kasteel was van doorslaggevend belang voor de kansen van VVV-Venlo. De Limburgers moesten tegen NEC een beter resultaat boeken dan de Rotterdamse concurrent. De ploeg van trainer Maurice Steijn zou de play-offs door een slechter doelsaldo sowieso mislopen bij een zege van Sparta.

In de eerste helft deed VVV wat het zelf moest doen. Melvin Platje zorgde tegen zijn oude club voor de openingstreffer. De thuisploeg moest opnieuw beginnen nadat Sjoerd Ars met de honderdste competitiegoal van NEC kort na rust de score gelijk had getrokken. In De Koel zorgden doelpunten van Randy Wolters en invaller Dylan Donkers voor ingehouden vreugde, die tot uitbarsting kwam na het verlossende bericht uit Rotterdam: 1-1.

Sparta Rotterdam - De Graafschap 1-1
Paul Gladon vervulde een jaar geleden in de play-offs nog de rol van beul van Sparta, dat hem had verhuurd aan FC Dordrecht. Nu was hij op weg de gevierde man te worden bij de Rotterdamse club. Zijn treffer na ruim een uur was een bevrijding voor de Kasteelheren, die bij een zege op De Graafschap zekerheid zouden hebben over de deelname aan de play-offs om een plaats in de Eredivisie.  

Maar De Graafschap had ook iets om voor te spelen. Een overwinning kon resulteren in het verdringen van FC Volendam van de vijfde plaats, waarmee de eerste ronde van de play-offs kan worden overgeslagen. Een kwartier voor tijd zorgde Tim Janssen met de gelijkmaker voor nieuwe Doetinchemse hoop.

Maar zowel Sparta als De Graafschap slaagde er ondanks dreigende momenten voor beide doelen niet meer in de scoren. Op Het Kasteel was er daarom voor beide ploegen reden om teleurgesteld te zijn, al zal dat gevoel bij Sparta beduidend groter zijn. Het seizoen is voorbij, waar De Superboeren nog wel zicht hebben op promotie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.