VVV-Venlo keert met lege handen terug uit Nijmegen

NEC heeft het eigen publiek getrakteerd op een nipte overwinning. Ramon Zomer maakte het verschil tegen VVV-Venlo (1-0).

De drie punten kwamen NEC toe. De Nijmeegse formatie speelde geen grootse wedstrijd maar kwam wel enthousiaster voor de dag in de eigen Goffert dan VVV-Venlo. Tot veel kansen leidde het voor rust niet.

Tekenend voor het gebrek aan schotkracht was dat VVV-Venlo de eerste poging op het doel afleverde. Ruud Boymans dook dankzij een fraaie steekpass van de Portugese huurling Josué op voor het Nijmeegse doel. Zijn inzet strandde op de voeten van NEC-goalie Gábor Babos.

Na rust had NEC minder tijd nodig om zich te manifesteren, al was het veelzeggend dat het centrale verdedigingsduo de ban brak. Vijf minuten na de rust opende Ramon Zomer op aangeven van Rens van Eijden de score. Waar VVV probeerde een valse start te voorkomen, daar was NEC dicht bij een tweede treffer. Björn Vleminckx kopte uit een voorzet van Leroy George op de lat.