VVV-Venlo kan niet meer zonder Opoku

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld. Tijdens de negende speelronde waren Johnatan Opoku, Tim Coremans en Ferry de Regt de uiblinkers.

VVV-Venlo kan niet meer zonder Opoku

Johnatan Opoku was bij alle VVV-goals betrokken tegen Achilles '29 en legde met zijn ploeg beslag op een play-off-ticket. Doelman Tim Coremans verrichtte meerdere uitstekende reddingen namens FC Dordrecht en verdediger Ferry de Regt scoorde twee keer voor Fortuna Sittard. 

Topdrie van de week

Johnatan Opoku (VVV-Venlo)      8
VVV-Venlo griste op de laatste speeldag van de eerste periode de tweede plek achter Jong PSV weg. Met dank aan Johnatan Opoku die twee assists leverde en zelf nog een goal maakte. Omdat de aanvalslinie - met Opoku als vormgever en Ralf Seuntjens als eindstation - in Venlo bleef, wordt de ploeg van trainer Maurice Steijn veelvuldig genoemd als titelkandidaat. Opoku is de regisseur. Het is ook geen toeval dat VVV in de eerste fase van het seizoen punten morste op het moment dat Opoku geblesseerd moest toekijken.

Tim Coremans (FC Dordrecht)     8
FC Dordrecht stuntte op bezoek bij De Graafschap. Met tien man boog de ploeg een achterstand in de slotfase om in een voorsprong. Grote dank waren de Dordtenaren verschuldigd aan hun doelman, Tim Coremans. De 25-jarige goalie is afkomstig uit de jeugd van NAC Breda en stond onder contract bij SC Cambuur en ADO Den Haag. Als huurling van de Haagse club debuteerde hij dit seizoen in het betaalde voetbal. In zijn eerste wedstrijden ontpopte Coremans zich al tot steunpilaar van de Dordtse ploeg.

Ferry de Regt (Fortuna Sittard)    8
Het roer moest om bij Fortuna Sittard. Veel spelers konden vertrekken, veel onbekenden vormden een nieuwe selectie. Trainer Ben van Dael behield een paar vaste waarden. Ferry de Regt was één van hen. Centraal in de verdediging moet hij een leidende rol vervullen. En scoren kan hij ook. Met twee uitstekende treffers hielp bij zijn Limburgse werkgever aan een punt tegen Emmen. Met drie treffers dit seizoen ligt De Regt op schema zijn beste prestatie ooit (zeven in het seizoen 13/14 bij Helmond Sport) minimaal te evenaren.  

Elftal van speeldag 9:

Doelman: Coremans (FC Dordrecht)

Verdediging: Fernandes (FC Den Bosch), Van den Buys (Eindhoven), Van Bruggen (Jong PSV), De Regt (Fortuna Sittard)

Middenveld: Opoku (VVV-Venlo), Kwakman (FC Volendam), Chacon (FC Dordrecht)

Aanval: Sow (Jong FC Utrecht), Seuntjens (VVV-Venlo), Van Velzen (FC Volendam)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.