VVV-Venlo gelooft in Steijn en peperdure Otsu

Reacties

VVV-Venlo heeft het aflopende contract met Japanner Yuki Otsu verlengd tot medio volgend jaar, met een optie aan clubzijde op nóg een seizoen.

VVV-Venlo gelooft in Steijn en peperdure Otsu

De 24-jarige middenvelder kwam in de zomer van 2012 over van Borussia Mönchengladbach, maar mede door een zware achillespeesblessure kon hij nog weinig indruk maken in De Koel. Toch verwacht VVV-Venlo veel van hem, wat blijkt uit de nieuwe verbintenis. Otsu zal als speler van buiten de Europese Unie een topsalaris van 458 duizend euro gaan verdienen in de Jupiler League. Een groot deel van dat bedrag wordt opgehoest door externe investeerders (onder wie voorzitter Hai Berden), die meeprofiteren van een eventuele doorverkoop.

Otsu zal komend seizoen bij VVV gaan werken onder Maurice Steijn. Na een moeizame zoektocht wist de club de voormalig trainer van ADO Den Haag vorige week te strikken als opvolger voor René Trost. Steijn tekende voor twee seizoenen. Net als Harm van Veldhoven, Ruud Brood, Pim Verbeek, Jan Wouters en Adrie Koster ging ook de Hagenaar aanvankelijk niet in op de avances van VVV, in zijn geval vanwege de reisafstand van de Hofstad naar Venlo.

Uiteindelijk ging Steijn toch overstag. Een aanbieding van FC Dordrecht legde hij eerder naast zich neer. 'We waren op zoek naar een ambitieuze trainer die een duidelijke visie heeft en deze ook goed kan uitdragen', verklaart adviseur voetbalzaken Stan Valckx de keuze van VVV. 'We hebben een jonge groep die sturing nodig heeft, die samen uurtjes moet maken. We zijn ervan overtuigd dat Maurice al die kwaliteiten in zich heeft.'

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.