VVV-Venlo al sinds 1987 zonder thuisoverwinning op AZ

In de aanloop naar de twaalfde speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Vrijdagavond staan VVV-Venlo en AZ tegenover elkaar in De Koel.

VVV-Venlo al sinds 1987 zonder thuisoverwinning op AZ

VVV-VENLO - AZ

VVV-Venlo incasseerde, samen met SC Heerenveen en Willem II, de meeste tegendoelpunten in de Eredivisie dit seizoen: 39.

Tegen VVV is het het makkelijkst om te scoren. De ploeg kreeg 192 doelpogingen tegen en daarvan werden 39 omgezet in een treffer, een percentage van 20,31 procent.

VVV en AZ houden elkaar prima in balans in Venlo op Eredivisie-niveau. Beide wonnen drie keer en vier keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. VVV scoorde wel drie keer vaker dan AZ.

AZ-spits Jozy Altidore staat op veertien doelpunten, één goal minder dan zijn totale productie van vorig seizoen (vijftien).

Voor de Amerikaan lonkt de koppositie op de topscorerslijst van de Eredivisie, omdat topscorer Wilfried Bony met zestien goals momenteel met Ivoorkust om de Afrika Cup speelt.

Altidore kan de meest scorende Amerikaan van de Eredivisie worden. De spits heeft nu Michael Bradley (SC Heerenveen, 15 goals 2007/08) en de huidige technisch directeur van AZ Earnest Stewart (Willem II 1990/91, 17 goals) in het vizier.

De laatste zege van VVV in eigen huis op AZ dateert van 26 augustus 1987 (2-0). De vier ontmoetingen daarna wist de thuisploeg niet meer te winnen.

In de laatste zestien thuiswedstrijden incasseerde VVV-Venlo telkens minimaal één treffer, een negatief clubrecord.

VVV-topscorer Brian Linssen (vijf goals) scoorde in de laatste drie thuisduels op rij telkens één keer.

AZ moest in zijn laatste dertien uitwedstrijden telkens minimaal één treffer toestaan.

VVV verloor zijn laatste twee duels in de Eredivisie (Roda JC 2-4 en NAC 1-0). <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren & Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's