VVV wint en loopt verder weg bij RKC en Excelsior

VVV-Venlo liep opnieuw verder uit op de concurrentie, die bijna uit zicht is verdwenen. De Limburgers wonnen, achtervolgers RKC Waalwijk en Excelsior speelden gelijk in Apeldoorn en Den Bosch.

VVV-Venlo-RBC Roosendaal 3-1Na 25 minuten had VVV de drie punten al op zak. Via twee snelle counters forceerde de thuisploeg in de vijftiende en twintigste minuut een 2-0 voorsprong. Samir El Gaaouri ontsnapte na een kwartier en zette Keisuke Honda voor doelman Erwin Friebel: 1-0. En vijf minuten later sloeg El Gaaouri zelf toe na balverlies van Sasa Stojanovic en een assist van Honda. In de 25ste minuut besliste Ruben Schaken de wedstrijd door in de rebound van zijn eigen schot te scoren: 3-0.

AGOVV Apeldoorn-RKC Waalwijk 2-2RKC was op weg naar een zege op AGOVV, maar verspeelde in de laatste twintig minuten een 2-0 voorsprong. De bezoekers waanden zich na zeventien minuten veilig na treffers van Fred Benson en Ruud Berger na slordig verdedigen van de thuisploeg. Maar in de 71ste en 79ste minuut poetste Jeremy Bokila die voorsprong weg. Eerste strafte de AGOVV-invaller een misverstand in de Waalwijkse defensie af, vervolgens tikte hij van dichtbij de gelijkmaker binnen.

FC Den Bosch-Excelsior 0-0Beide ploegen speelden een matig duel in De Vliert. Van de twee was Excelsior het gevaarlijkst, al was het aantal kansen zeer gering. Het doelpuntloze gelijkspel was echter een juiste afspiegeling van wat er in Den Bosch te zien was.

Haarlem-SC Cambuur-Leeuwarden 0-1Sandor van der Heide hielp Cambuur aan een verdiende zege op een teleurstellend spelend Haarlem. De ervaren middenvelder zorgde in de 71ste minuut voor de 1-0 met een van richting veranderd schot. Tegelijkertijd hielp hij de Friezen naar de derde plaats in de Eerste Divisie. Jeffrey Altheer en Adnan Barakat BV Veendam-MVV 1-0Veendam kwam al vroeg op voorsprong en slaagde er vervolgens in om MVV op afstand te houden. In de achtste minuut schoot de debuterende huurling Serdar Öztürk vanaf acht meter hard raak na terugleggen door een ploeggenoot. MVV kwam na rust nog wel opzetten, maar zonder succes.

Fortuna Sittard-Helmond Sport 3-1Fortuna pakte drie punten tegen Helmond, al was dat tegen het spelbeeld in én ook al speelden de Limburgers het laatste half uur met tien man na rood van Nico Vanek. Helmond was de betere, maar slaagde er niet in dat in de score uit te drukken. Ruud Boymans zorgde een kwartier voor tijd voor de 2-1 van Fortuna nadat de bal na een hoekschop voor zijn voeten was gevallen. En in de spannede slotfase besliste Danny Schreurs in een counter met een knap stiftje het treffen in Sittard: 3-1.

FC Eindhoven-Telstar 1-4Telstar won zeer overtuigend in Eindhoven. Gaston Salasiwa kende een fijn debuut voor Telstar. In de negentiende minuut opende hij van dichtbij de score en in de 76ste minuut tekende hij voor de 0-4. Tussen de twee goals van de AZ-huurling voerden Glynor Plet en Richard van Heulen het verschil op, waarbij Salasiwa de assist leverde voor de 2-0 van Plet.

FC Dordrecht-TOP Oss 2-0Ook Cecilio Lopes bewees bij zijn eerste optreden direct zijn waarde. In de derde minuut tekende hij voor de 1-0 vanaf de strafschopstip na een overtreding van Geoffrey Galatà op Eddy Putter. En in derde minuut van de tweede helft vergrootte Lopes het verschil tot twee met een gelukkige intikker: 2-0. Die treffer bleek beslissend aangezien het zwakke TOP vlak voor rust Davy Zafarin al was kwijtgeraakt met een rode kaart.

FC Omniworld-FC Emmen 1-0Mitchell Kappenberg was de matchwinner in de ontmoeting tussen de nummers twintig en achttien van de Jupiler League. In de vijftigste minuut tekende de 22-jarige middenvelder voor het enige doelpunt met een fraaie vrije trap in de kruising. Ondanks de zege blijft de ploeg van coach Peter Boeve laatste.