VVV verlaat laatste plaats door winst op Groningen

VVV-Venlo heeft zaterdagavond een knappe overwinning geboekt op FC Groningen (2-0). Opnieuw lieten de Limburgers zien dat de ploeg in eigen huis goed voor de dag kan komen. Door doelpunten van Yanic Wildschut (foto) en Uche Nwofor doet de formatie van Ton Lokhoff de rode lantaarn over aan De Graafschap.

VVV verlaat laatste plaats door winst op Groningen

Na een kwartier opende Wildschut de score. Hij nam een afvallende bal in één keer op de slof en zag hoe zijn afstandsschot doel trof. Na ruim een half uur was de maker van het openingsdoelpunt opnieuw betrokken bij een treffer van de Venlonaren. Wildschut rukte op en speelde bal precies op tijd breed. Voor Nwofor was het een koud kunstje binnen te schuiven.

In het tweede bedrijf bleef VVV overeind en stelde Groningen teleur. De Limburgers bewezen nog maar eens dat er wat hen betreft een wereld van verschil is tussen thuisduels en uitwedstrijden. Alle zestien punten werden in eigen stadion behaald. Op vreemde bodem is VVV dus nog altijd puntloos (!).

Voor Danny Holla was de zege bijzonder. Hij versloeg als huurling zijn eigenlijke werkgever. VVV stijgt door de winst zelf twee plaatsen. Ook Excelsior staat nu onder de Limburgers, de voorsprong op de Kralingers bedraagt twee punten. Als De Graafschap, dat nu drie punten minder heeft dan VVV, zondag op bezoek bij PSV geen punten pakt, sluiten de Doetichemmers het weekend af als hekkensluiter. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's