VVV strikt Steijn alsnog voor trainersvacature

Reacties

Maurice Steijn (40) wordt alsnog de nieuwe trainer van VVV-Venlo. Na bedenktijd heeft hij zijn aanvankelijke twijfels overwonnen.

VVV strikt Steijn alsnog voor trainersvacature

De Limburgse club was wekenlang op zoek naar een vervanger voor René Trost, wiens contract na zijn eerste seizoen niet werd verlengd.

Steijn was een van de eerste kandidaten met wie VVV in gesprek ging, maar in eerste instantie had de oud-speler van ADO Den Haag en NAC Breda zijn twijfels.

Hoewel de plannen van de club hem aanspraken, hikte hij aan tegen de reisafstand tussen zijn woonplaats Den Haag en Venlo. VVV polste een aantal andere trainers (onder meer Adrie Koster, Harm van Veldhoven, Ruud Brood, Pim Verbeek en Jan Wouters werden benaderd), maar bleef contact houden met Steijn.

Met succes: de trainer heeft na bedenktijd toch besloten met de Venlonaren in zee te gaan. Hij tekent een contract voor twee seizoenen. VVV wordt Steijns tweede club als hoofdcoach in het betaalde voetbal. Tussen 1 juli 2011 en 5 februari van dit jaar was hij trainer van ADO, waarmee hij als vijftiende en als negende eindigde in de Eredivisie. Halverwege zijn derde seizoen werd hij ontslagen na aanhoudende slechte resultaten.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.