'VVV speelde een door een goksyndicaat gefixt oefenduel'

Reacties

Een Singaporees goksydicaat heeft in 2013 minstens één oefenwedstrijd van VVV Venlo gemanipuleerd. Dat meldt de Volkskrant op basis van een justititieel document.

'VVV speelde een door een goksyndicaat gefixt oefenduel'

Het zou volgens de openbaar aanklager in Singapore gaan om een oefenduel uit januari 2013. De toenmalige Eredivisionist uit Venlo nam het toen in Turkije op tegen Sporting Charleroi en won die wedstrijd met 1-0. De Singaporees Rajendar Prasad Rai (42) werd recentelijk opgepakt op verdenking van het beïnvloeden van het vriendschappelijk treffen tussen VVV en de Belgische club.

Er zou 25.000 euro betaald zijn aan drie Macedoniërs, waarvan er één naam bekend is. Hij is (assistent-)scheidsrechter en had vermoedelijk de leiding over het oefenpotje in Turkije. De Macedoniër zou zijn betaald om de wedstrijd zo te laten verlopen zoals hem is gevraagd, waardoor de Singaporees zijn geld door zijn voorkennis op de gokmarkt terug kon verdienen.

Begin dit jaar meldde de Volkskrant al dat er oefenwedstrijden van ADO Den Haag en SC Heerenveen vermoedelijk zijn gefixt. Eerder publiceerde het landelijke dagblad al over manipulatie van twee wedstrijden van Willem II in het seizoen 2009/10.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.