VVV profiteert optimaal van vroeg rood bij Utrecht

VVV-Venlo heeft er drie belangrijke punten bij in de strijd tegen degradatie. De Venlonaren wonnen op bezoek bij FC Utrecht met1-4. De thuisclub kwam al snel met tien man te staan.

VVV profiteert optimaal van vroeg rood bij Utrecht

Voor coach van Willem van Hanegem was het al een hele klus geweest een elftal samen te stellen. Door blessures en schorsingen waren er basisplaatsen voor Irfan Bachdim en Mike van der Kooy en zaten er bijna alleen jeugdspelers op de bank.

Tegen laagvlieger VVV kon Utrecht zich daardoor weinig tegenslag permitteren. Toen dat in de zeventiende minuut toch gebeurde, was er geen houden meer aan voor de thuisclub. Na een slippertje van doelman Wesley de Ruiter weerhield Tim Cornelisse Edwin Linssen ten koste van een strafschop én een rode kaart van het scoren.

Sandro Calabro benutte tegen zijn voormalige werkgever de penalty. VVV speelde na de 0-1 het spelletje slim. Het wachtte geduldig tot het ruimte kreeg en sloeg vervolgens ongenadig toe. Jason Oost was tot twee keer toe afmaker. De 0-2 tikte hij binnen na een voorzet van Nordin Amrabat. Bij de 0-3 werd Oost weggestuurd door Linssen en omspeelde hij beheerst doelman De Ruiter.

Uiteindelijk werd het 1-4. Calabro maakte zijn tweede van de middag en debutant Randy Wolters redde de Utrechtse eer door nog tegen te scoren. Dat had eerder ook Kevin Vandenbergh kunnen doen, maar de Belg zag zijn strafschop gestopt worden door doelman Danny Wintjens.

Bekijk hier al onze video's