VVV pakt punt tegen Heracles na goede tweede helft

Heracles Almelo en VVV-Venlo hebben de punten in een boeiend duel gedeeld (2-2). De Limburgers kwamen na rust terug vanuit ogenschijnlijk kansloze positie.

De thuisploeg van trainer Peter Bosz drong VVV vanaf de eerste seconde terug en was van zins om een snelle openingstreffer te forceren. Daar slaagden de Heraclieden slechts ten dele in. Het overwicht was daar, de eerste treffer viel bijna aan de andere kant.

De eerste echte grote kans was namelijk voor de bezoekende ploeg van de jarige trainer Jan van Dijk, maar Heracles had het geluk dat Musa het vizier na een goed halfuur spelen niet op scherp had staan. De poging van de Nigeriaan verdween een decimeter langs de paal van het doel van Remko Pasveer.

Enkele minuten later lag de bal aan de andere kant in het net. Na een slimme snel genomen vrije trap legde de opgestoomde Mark Looms de bal perfect op het hoofd van Everton. De Braziliaanse spits knikte onberispelijk raak: 1-0. Nog voor rust werd de score op zeer fraaie wijze verdubbeld. Samuel Armenteros controleerde een voorzet van Mark-Jan Fledderus met de borst en schoot in de draai ineens via de onderkant van de lat binnen.

Heracles leek een onbezorgde tweede helft tegemoet te gaan, maar niets was minder waar. VVV kwam als herboren uit de kleedkamer en wist op het uur de aansluitingstreffer te forceren. Ruud Boymans ontsnapte aan buitenspel en schoof de bal onder Pasveer door: 1-2.

De thuisploeg leek de weg helemaal kwijt en het was een wonder dat de gelijkmaker pas in de negentigste minuut viel. Daarvoor hadden Alex Nkume en Michael Uchebo namelijk al levensgrote kansen gemist.

De late gelijkmaker was het aanzien meer dan waard. Een Braziliaans ogende combinatie tussen Musa en Uchebo werd door laatstgenoemde achter de verbouwereerde Pasveer geschoten. Daar bleef het bij in Almelo.

VVV-Venlo komt met de remise op tien punten uit zeventien duels en blijft staan op de voorlaatste plaats. Het gat naar de nummer zestien, Excelsior, is nog altijd vijf punten. Heracles blijft staan op plaats dertien met achttien punten. Foto: VI Images