VVV ontsnapt bij Omniworld, RKC passeert Excelsior

Lang leek VVV-Venlo tegen puntverlies aan te lopen, maar de koploper herstelde zich knap. Excelsior verspeelde punten op bezoek bij Helmond Sport, waardoor RKC Waalwijk profiteerde.

VVV, MVV en SC Cambuur-Leeuwarden blijven zonder puntverlies in de derde periode.

FC Omniworld-VVV-Venlo 3-5Op bezoek in Almere leek koploper VVV-Venlo lang tegen puntverlies aan te lopen. Tegen FC Omniworld werd met 3-2 achterstand in de slotfase goedgemaakt. Nadat de thuisclub na een half uur een 2-0 voorsprong had genomen, wist VVV dat het alle zeilen zou moeten bijzetten om puntverlies te voorkomen.

Vijf minuten na rust stond het weer 2-2, maar Género Zeefuik bracht Omniworld opnieuw aan de leiding. Keisuke Honda (foto), Leon Kantelberg en Sandro Calabro met zijn tweede van de avond zorgden er in het laatste kwartier uiteindelijk voor dat de bezoekers met een 5-3 overwinning huiswaarts keerden.

Helmond Sport-Excelsior 1-1Excelsior zag koploper VVV twee punten uitlopen, nadat het zelf met 1-1 had gelijkgespeeld bij Helmond Sport. Dirk Jan Derksen had de thuisclub vroeg in de eerste helft op voorsprong gezet, maar Robert Braber voorkwam een half uur voor tijd de nederlaag. Excelsior zakte een plaats in de stand, RKC Waalwijk gaat de Rotterdammers voorbij.

RKC Waalwijk-FC Emmen 1-0Kevin Vink was de grote man bij RKC Waalwijk. Zijn derde treffer van het seizoen leverde zijn werkgever drie punten op. Kort voor rust viel de enige treffer van de wedstrijd. FC Emmen beëindigde de wedstrijd met tien man, doordat Sieme Zijm met twee gele kaarten van het veld werd gestuurd.

SC Cambuur-Leeuwarden-TOP Oss 2-1Aziz Moutawakil zorgde vijf minuten voor rust voor de openingstreffer van de bezoekers. Lang leek dit doelpunt de winnende te zijn, aangezien SC Cambuur-Leeuwarden weigerde te scoren. Zo mistten Sandor van der Heide en Ruud ter Heide beiden een strafschop, maar Michael Jansen en Rudy Jansen zorgden in de laatste tien minuten voor de overwinning voor de thuisclub. Geoffrey Galatà haalde het einde van de wedstrijd niet, de Amsterdammer werd ruim een kwartier voor tijd van het veld gestuurd.

AGOVV Apeldoorn-MVV 2-3Gunter Thiebaut zorgde er met twee treffers voor dat MVV met drie punten Apeldoorn verliet. AGOVV Apeldoorn kwam terug van een 1-0 achterstand, maar de thuisclub had geen antwoord op de twee doelpunten van de Belgische spits van MVV.

Haarlem-FC Zwolle 3-1Bij rust leidde FC Zwolle met 1-0 op bezoek bij Haarlem door een doelpunt van Javier Guarino, maar in de tweede helft zette de thuisclub alles recht. Wilmer Kousemaker, Laurens ten Heuvel en Michel Kruijer zorgden voor een 3-1 overwinning van Haarlem.

FC Den Bosch-RBC Roosendaal 2-1Adnan Barakat bezorgde FC Den Bosch drie punten in de thuiswedstrijd tegen RBC Roosendaal. Een kwartier voor tijd zette hij de 2-1 eindstand op het bord, nadat Diangi Matusiwa (Den Bosch) en Sjoerd Ars (RBC) beiden in de eerste helft hadden gescoord.

BV Veendam-FC Eindhoven 2-2Serhat Koç zorgde tien minuten voor tijd voor de 2-1 voorsprong voor FC Eindhoven en leek zijn ploeg met zijn elfde treffer van het seizoen de overwinning te schenken. Kassim Bizimana dacht daar echter anders over, in de blessuretijd zorgde hij voor de 2-2 eindstand.

Go Ahead Eagles-FC Dordrecht 0-0De rode kaart van Said Bakkati tien minuten voor tijd was het opmerkelijkste moment van de wedstrijd. De nummer dertien tegen de nummer zeventien van de Jupiler League kwamen beide niet tot scoren en schoten weinig op met het 0-0 gelijkspel.

Fortuna Sittard-Telstar 2-1In de kelder van de Jupiler League boekte het geplaagde Fortuna Sittard een nuttige overwinning op Telstar. Ramon Voorn mocht zich tot matchwinner kronen, hij zorgde ervoor dat Fortuna en Telstar van plaats wisselen.