VVV naar de play-offs door zege op De Graafschap

VVV-Venlo mag via de play-offs proberen het Eredivisieschap veilig te stellen. De Limburgers versloegen op eigen veld De Graafschap met 3-0, en omdat concurrent Excelsior verloor bij SC Heerenveen, verzekerden de mannen van coach André Wetzel zich van de zeventiende plaats.

VVV en De Graafschap speelden een echt degradatieduel. De thuisploeg moest proberen te ontsnappen aan directe degradatie, de bezoekers moesten proberen de play-offs tegen degradatie te ontlopen.

De Limburgers sloegen vlak na rust tweemaal toe. In de 56ste minuut ontsnapte Jason Oost over de linkerflank. Hij wilde voorzetten, maar tegenstander Joost Volmer liep de bal schlemielig zijn eigen doel in.

Zeven minuten later scoorde VVV opnieuw in een klutssituatie. Nordin Amrabat kreeg de kans te schieten na een van richting veranderde voorzet. Oog-in-oog met doelman Jim van Fessem bleef hij koel. Tien minuten voor tijd verzorgde Amrabat de assist voor de 3-0 van Rachid Ofrany, die droog uithaalde.

VVV eindigt als zeventiende, De Graafschap als zestiende.