VVV na rode kaart Yoshida meest 'gewelddadige' ploeg

Maya Yoshida heeft VVV-Venlo met zijn rode kaart tegen Roda JC Kerkrade (1-3 verlies) aan twijfelachtige eer geholpen. Door de rode prent in het uitduel zijn de Venlonaren met zeven rode kaarten dit seizoen de meest 'gewelddadige' ploeg van de Eredivisie.

VVV na rode kaart Yoshida meest 'gewelddadige' ploeg

Zes ploeggenoten gingen Yoshida dit seizoen voor. Rogier Molhoek, Marcel Meeuwis, Ferry de Regt, Bryan Linssen, Andrea Mei en Ahmed Musa (inmiddels spelend voor CSKA Moskou) werden al eens vroegtijdig van het veld gestuurd.

Met die zeven rode kaarten is VVV koploper in het rode prenten-klassement. RKC Waalwijk volgt met zes rode kaarten en de tegenstander van vrijdag, Roda JC Kerkrade, zag vijf keer iemand vroegtijdig inrukken.

De rode kaart voor de Japanner was pas de tweede ooit die aan een voetballer uit dat Aziatische land werd uitgedeeld in de Eredivisie. Alleen voormalig Feyenoord Shinji Ono ging de VVV-verdediger voor.

Als troost mag Yoshida zich na vrijdag wel de meest trefzekere verdediger van de Eredivisie noemen. Die eer moet hij delen met Ajacied Jan Vertonghen. De Belg kan in de komende weken wel weglopen bij Yoshida, aangezien de Japanner een schorsing wacht. Yoshida kreeg zijn rode kaart voor een slaande beweging richting Mitchell Donald. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's