VVV mist verbetering clubrecord door Roda JC en Malki

Roda JC heeft tegen VVV-Venlo een negatief seizoensrecord afgewend door na drie opeenvolgende nederlagen eindelijk weer eens te winnen. Na rust boog de formatie van trainer Harm van Veldhoven een 1-0 achterstand om, onder meer door de achttiende en negentiende competitiegoal van Sanharib Malki werd het 3-1.

Aanvankelijk waren de Venlonaren op weg het clubrecord uit het seizoen 1960/61 – vier competitieoverwinningen op rij – te overtreffen. Even voor rust belandde een met gevoel geschoten vrije trap van Danny Holla – buiten bereik van Roda JC-keeper Pawel Kieszek – via de onderkant van de lat voor de voeten van Maya Yoshida. Zijn rake rebound betekende de openingstreffer.

Diezelfde Yoshida vervulde in de 73ste minuut een negatieve hoofdrol. Na een botsing met Martijn Monteyne deelde de Japanner een elleboog uit aan Mitchell Donald, waarna scheidsrechter Kuipers resoluut de rode kaart trok.

Op dat moment was VVV-Venlo al op achterstand gekomen. Zes minuten na rust werd geklungel van de formatie van coach Ton Lokhoff in de defensie afgestraft door Sanharib Malki (1-1) met een harde knal.

Roda kwam vervolgens op voorsprong door Davy De Beule, die op zijn beurt Ruud Vormer mocht danken. De middenvelder zette zijn ploeggenoot met de buitenkant van de voet vrij voor het doel van VVV-keeper Dennis Gentenaar.

Malki vergrootte zijn persoonlijke feestje door in de slotfase de eindstand te bepalen op 3-1. De Syrische topschutter benutte een strafschop, nadat Ruud Vormer door verdediger Ismo Vorstermans onreglementair was afgestopt.

In de slotminuten had Yanic Wildschut namens VVV nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar Jagos Vukovic haalde zijn inzet van de lijn. Roda is na vrijdag achtste en VVV zestiende. Foto: VI Images