VVV maakt korte metten met bekerdroom NAC

Het bekeravontuur van NAC Breda is al na één wedstrijd tot een einde gekomen. In eigen huis ging de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen kansloos met 0-2 onderuit tegen VVV-Venlo.

Dijkhuizen voerde voor het bekerduel met VVV behoorlijk wat wijzigingen door in zijn basisopstelling, maar helpen deed dat NAC niet. In een matig gevuld Rat Verlegh Stadion opende Torino Hunte in de 29ste minuut de score. Hij mocht zomaar doorlopen richting doelman Andries Noppert, die niet overtuigend ingreep bij zijn schot: 0-1.

Vijf minuten voor rust werd de wedstrijd al min of meer beslist door VVV, dat NAC vooral op felheid aftroefde. Na een prima aanval was het wederom Hunte die Noppert passeerde. Dit keer scoorde de van FC Eindhoven overgekomen vleugelspits op aangeven van Leandro Resida, die de bal ontving na wederom slordig balverlies van NAC.

De thuisploeg ging nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk bleef VVV vrij eenvoudig op de been en plaatsten de Limburgers zich voor de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker.