VVV loopt uit op Jong Ajax, MVV volgt wel

VVV-Venlo heeft de titelaspiraties onderstreept in Leeuwarden. MVV Maastricht achterhaalde de morsende nummer twee Jong Ajax.

SC Cambuur - VVV-Venlo 0-2
VVV-Venlo heeft de voor de winterstop verkregen status van koploper in de Jupiler League bevestigd. De ploeg van trainer Maurice Steijn had al voor rust een comfortabele marge tegen SC Cambuur, dat op eigen veld in de laatste acht minuten voor rust twee goals moest incasseren. Johnatan Opoku brak na ruim een half uur de ban na een fout in de Friese opbouw. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Nils Röseler de voorsprong voor de gasten.

SC Cambuur bleef ondanks een slotoffensief een antwoord schuldig op de Limburgse productie van voor rust. VVV kon zo de veertiende zege van het seizoen begroeten. Volgende week staat de topper en Limburgse derby tegen MVV Maastricht op het programma.

FC Emmen - Jong Ajax 0-0
De onzekerheid over André Onana had ook impact op de opstelling van Jong Ajax. Diederik Boer en Tim Krul mochten op last van trainer Peter Bosz het doel van de Amsterdamse beloftes niet verdedigen. Peter Leeuwenburgh nam de honneurs waar, maar kreeg in de eerste helft nauwelijks gelegenheid zijn kunsten te vertonen. Hij stapte met een clean sheet van het veld, want FC Emmen was niet bij machte te scoren. Ook Jong Ajax bleef ondanks flink wat kansen droog staan, waardoor het de achterstand op VVV zag oplopen tot vier punten.

MVV Maastricht - Helmond Sport 2-0
MVV Maastricht profiteerde van het puntenverlies van Jong Ajax, dat de Limburgers in punten naast zich moet dulden. In De Geusselt werd het pleit kort na rust in een tijdsbestek van drie minuten beslecht in het voordeel van de thuisploeg. Alessandro Ciranni met schitterende vrije trap en Joeri Schroyen deden van zich spreken als doelpuntenmakers namens MVV, dat door de zege de achterstand op koploper VVV op vier punten hield.

Almere City FC - FC Volendam 2-2
Nummer vier FC Volendam heeft de aanval van Almere City FC afgeslagen, maar heeft ook terrein moeten prijsgeven in de titelstrijd. De ploeg van trainer Robert Molenaar draaide na de openingstreffer van Gaston Salasiwa in het slot van de eerste helft de rollen om. Maar de goals van Kevin Visser en Bert Steltenpool bleken niet meer dan een punt op te leveren. Jeffrey Rijsdijk tekende na ruim een uur voor de laatste treffer in Almere (2-2), waardoor het verschil tussen de twee clubs drie punten blijft.

FC Den Bosch - Jong PSV 0-0
Voor Luuk Koopmans werd het een dramatische avond. De doelman maakte tegen FC Den Bosch na maanden revalideren zijn rentree in het doel van Jong PSV. Maar in de slotfase sloeg het noodlot toe. Na een redding raakte hij geblesseerd en moest hij per brancard van het veld. Onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig de kwetsuur is. Jong PSV kon in De Vliert geen einde maken aan een treurige reeks. Voor de zesde uitwedstrijd op rij werd er niet gescoord.

FC Eindhoven - De Graafschap 2-1
Henk de Jong heeft zijn officiële debuut als trainer van De Graafschap niet kunnen opluisteren met een overwinning. Sterker nog, FC Eindhoven maakte duidelijk dat er voor hem genoeg werk aan de winkel is om De Superboeren uit de gevarenzone te leiden. De vroege doelpunten van Tibo van de Velde en Rafael Uiterloo bleken genoeg om de punten in eigen huis te houden. De Graafschap kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Piotr Parzyszek, zodat de eerste zege op vreemde bodem opnieuw te hoog gegrepen bleek.

Overige uitslagen:
Telstar – RKC Waalwijk 0-4
FC Oss – FC Dordrecht 4-2
Achilles '29 - Fortuna Sittard 0-1

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}