VVV kan titelfeest al voorbereiden na opnieuw een zege

Koploper VVV-Venlo heeft wederom uitstekende zaken gedaan in de Jupiler League. Almere City FC maakte kennis met de scoringsdrift van FC Oss-topschutter Tom Boere.

VVV-Venlo - Achilles '29 4-0
Als Achilles '29 al hoop koesterde op weg naar Venlo, dan was die eenmaal in De Koel al snel weg. In de zesde minuut was het namelijk al raak voor de koploper. Vito van Crooy maakte zijn tiende doelpunt van het seizoen in de Jupiler League en opende zo de score.

Joey Sleegers was enkele minuten later al de volgende die toesloeg tegen de hekkensluiter, waardoor bij Achilles de angst voor een monsterscore alleen maar toenam. Na de 3-0 van Ralf Seuntjens halverwege de eerste helft nam VVV echter gas terug. Dusdanig veel dat een vierde treffer lang uitbleef. Die kwam er uiteindelijk nog wel, in de 88ste minuut via Van Crooy. Door het puntenverlies van Jong Ajax heeft VVV nu een voorsprong van acht punten op de Amsterdammers, die wel tweede staan.

Almere City FC - FC Oss 3-3
Jupiler League-topscorer Tom Boere is dit seizoen amper af te stoppen, zeker niet als hij mag aanleggen vanaf de strafschopstip. Ook tegen Almere City FC faalde de spits van FC Oss niet vanaf elf meter. Nadat Dominique Kivuvu voor de 0-2 had gezorgd, leken de bezoekers af te stevenen op een verrassende zege.

Het antwoord van Almere City FC kwam na rust. Jeffrey Rijsdijk nam de aansluitingstreffer voor zijn rekening door kort na rust raak te knallen in de bovenhoek. Het was de aanzet voor een offensief van de thuisploeg, die dankzij goals van Sherjill Mac-Donald en Soufyan Ahannach zelfs op weg was naar de zege. Boere besliste echter anders. Hij maakte in de tachtigste minuut zijn 28ste competitiedoelpunt van het seizoen: 3-3. De rode kaart voor Oss-aanvaller Justin Mathieu in de slotminuut had geen invloed meer op de score.

Jong PSV - RKC Waalwijk 4-1
Even leek het een bijzonder vervelende avond te worden voor Jong PSV, toen Damian van Bruggen doelman Hidde Jurjus in de veertiende minuut passeerde. Sam Lammers had op dat moment al een strafschop gemist. De Eindhovenaren kwamen de eigen goal en de flater vanaf elf meter echter te boven, met dank aan Albert Gudmundsson. De IJslander, die maandag tegen NAC Breda al twee keer scoorde, hielp Jong PSV met een hattrick voorbij de provinciegenoot. Lammers pikte uiteindelijk ook nog een doelpunt mee voor Jong PSV, de nummer drie in de Jupiler League.

FC Dordrecht - De Graafschap 0-3
Eindelijk heeft De Graafschap zijn eerste uitzege van het seizoen te pakken in de Jupiler League. In Dordrecht was het raak voor De Superboeren. Mark Diemers hielp de ploeg van trainer Henk de Jong met twee goals na rust aan een 0-2 voorsprong. Kort nadat Dordrecht-aanvaller Joey Godee met rood was weggestuurd, deelde De Graafschap de genadeklap uit. Piotr Parzyszek bepaalde de eindstand op 0-3. De Graafschap staat zeventiende, terwijl Dordrecht het met plek negentien moet doen.