VVV is Feyenoord na strafschoppen de baas

VVV-Venlo heeft in eigen stadion de wedstrijd om de Herman Teeuwen Memorial gewonnen. Feyenoord dolf na strafschoppen het onderspit. In de reguliere speeltijd was het 2-2 geworden.

VVV domineerde in de eerste helft. De thuisclub was feller en was via Achmed Ahahaoui en Ruben Schaken gevaarlijk over de flanken. Het overwicht resulteerde in een 1-0 voorsprong voor VVV. Uitblinker Keisuke Honda (foto) ging een combinatie aan met Ahahaoui en de Japanner besloot de aanval met een doeltreffend schot vanaf vijftien meter.

Feyenoord kwam in de tweede helft beter voor de dag. Met de debuterende Sekou Cissé in de punt van de aanval speelden de Rotterdammers een half uur erg goed. Leroy Fer knalde de gelijkmaker binnen en raakte even later de lat. De terechte 1-2 kwam van de voet van Luigi Bruins. De middenvelder schoot vanaf dertig meter raak met een droge knal.

Feyenoord kon de voorsprong niet vasthouden. Eerst kreeg Soufiane Dadda namens VVV al een grote kans na een fout van Dani Fernández, maar de invaller schoot de bal voorlangs het doel van Feyenoord. De 2-2 viel even later alsnog. Honda schoot een vrije trap met veel gevoel langs de muur en keeper Darley.

Omdat de Herman Teeuwen Memorial een winnaar moet krijgen, moesten beide ploegen aantreden voor een strafschoppenserie. Georginio Wijnaldum en Kelvin Leerdam misten namens Feyenoord. Bij het winnende VVV benutte onder andere de debuterende Patrick Paauwe een van de penalty's.