VVV in één keer uit de zorgen bij megatransfer Musa

Reacties

De geldzorgen van VVV-Venlo zijn binnenkort mogelijk in één klap voorbij. Voor ex-speler Ahmed Musa lonkt een megatransfer naar de Premier League. Komt het zover, dan rinkelt in Noord-Limburg de kassa.

VVV in één keer uit de zorgen bij megatransfer Musa

Musa vertrok vierenhalf jaar geleden voor vijf miljoen euro plus een doorverkooppercentage van VVV naar CSKA Moskou. Die club kan hem nu voor dertig miljoen verkopen aan de Engelse kampioen Leicester City, bevestigde trainer Leonid Slutski donderdag. Miljoenen lonken dus voor VVV, dat het geld keihard nodig heeft omdat het tot Categorie 1 behoort.

'Als CSKA hem voor een bedrag van die orde verkoopt, zijn wij heel erg blij', aldus VVV-directeur Marco Bogers tegen Voetbal International. Welk percentage de Limburgers ontvangen van de transfersom, wilde Bogers niet zeggen. Gaat het zelfs over een bedrag dat de jaarlijkse begroting van VVV in een keer overtreft?

'Over de afspraak tussen ons en CSKA doe ik geen uitspraken. Maar het gaat om heel veel geld voor een club als VVV, dat bijzonder welkom zou zijn voor ons. Het is afwachten. Het is een deal waar wij geen invloed op hebben, maar wel bij gebaat zouden zijn', aldus Bogers.

Bogers had Musa zondag nog aan de lijn, om hem te feliciteren met de in Rusland behaalde landstitel. 'Hij heeft de wens om naar de Premier League te vertrekken. In de winter was hij al bijna naar Leicester vertrokken, maar toen moest hij bij CSKA blijven om de club aan de titel te helpen. Dat is nu gelukt, dus het zou nu alsnog kunnen gebeuren. Het is voor ons erg spannend.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.