VVV houdt punt over aan flitsende start in Waalwijk

RKC Waalwijk is er in eigen huis niet in geslaagd om te winnen van VVV-Venlo (1-1). De ploeg van trainer Erwin Koeman kwam wel goed terug van een vroeg opgelopen achterstand.

Al na zes minuten zorgde Marcel Seip ietwat gelukkig voor de 0-1. De verdediger liep goed door na een inzet van aanvoerder Jeffrey Leiwakabessy en van dichtbij verschalkte hij RKC-doelman Jeroen Zoet met een lob, al leek Seip hierbij de bal niet goed te raken.

De thuisclub ging op zoek naar de gelijkmaker en was ook dicht bij toen Henrico Drost uit een hoekschop zijn schot tegen de lat zag belanden. Ook Robert Braber was nog gevaarlijk, maar aan de andere kant had Seip ook voor de 0-2 kunnen zorgen. Hij zag zijn schot echter via de buitenkant van de paal naast het doel van Zoet belanden.

Teddy Chevalier (foto) zorgde in de 56ste minuut echter voor de dikverdiende 1-1. Nadat de aanvaller eerder al net naast had gekopt, rondde hij elf minuten na rust koelbloedig af na een hele mooie pass van Jeff Stans. Van dichtbij had de Fransman geen probleem om VVV-doelman Niki Mäenpää te passeren.

RKC bleef de bovenliggende partij en kreeg nog mogelijkheden op de overwinning. Een vrije trap van Rodney Sneijder belandde op de paal, terwijl Chevalier naliet om met zijn tweede doelpunt voor drie punten te zorgen. In blessuretijd leek Ard van Peppen nog matchwinner te worden, maar Mäenpää redde.

Door het gelijkspel heeft RKC Waalwijk nu negen punten uit zes wedstrijden. Dat zijn er zes meer dan VVV-Venlo, dat voor de derde keer dit seizoen met een gelijkspel van het veld stapte. Foto: VI Images