VVV haakt dankzij Kabasele definitief af in titelrace

Op bezoek bij De Graafschap heeft VVV-Venlo de laatste hoop op het kampioenschap van de Jupiler League verloren. Anderlecht-huurling Nathan Kabasele maakte het verschil in Doetinchem: 3-1.

Binnen een kwartier was Kabasele (foto boven) twee keer trefzeker, waarmee hij De Graafschap op een 2-0 voorsprong zette. De twintigjarige Belg kreeg voor rust nog een uitgelezen kans om een zuivere hattrick te maken, maar dit keer stuitte hij op VVV-doelman Niki Mäenpää. In de tweede helft redde Prince Rajcomar met de 2-1 de eer van VVV. Vincent Vermeij besliste het duel definitief door de 3-1 te maken. In de slotfase kreeg Jules Reimerink rood, nadat hij zijn tweede gele kaart ontving.

Door de nederlaag ziet VVV, dat derde staat in de Jupiler League, de achterstand naar koploper FC Dordrecht op lopen naar elf punten. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg lijkt een kampioenschap daarmee uitgesloten. De Graafschap klimt dankzij de zege naar de vijfde plaats.