VVV grijpt de macht in Jupiler League, Cambuur wint weer

VVV-Venlo is de nieuwe koploper van de Jupiler League. SC Cambuur won voor de vierde keer op rij, terwijl De Graafschap opnieuw niet won.

FC Emmen - MVV Maastricht 0-0
MVV Maastricht liet op bezoek bij FC Emmen na de koppositie te verdedigen. De thuisclub had het meeste recht op de zege, maar Jurjan Mannes en Issa Kallon verprutsten in in de tweede helft grote kansen namens de nummer zeven van de Jupiler League. MVV zakt naar plek twee.

VVV-Venlo - RKC Waalwijk 4-0
VVV is de nieuwe koploper van de Jupiler League na een eclatante overwinning op RKC. VVV kwam in de achttiende minuut op voorsprong, door een doelpunt van Danny Post. Twintig minuten voor het einde hielp Ralf Seuntjens de Venlonaren met een rake kopbal aan de 2-0. Direct daarna maakte Vito van Crooy er 3-0 van, na goed werk van Jonahtan Opoku.

VVV ging daarna gewoon door met scoren, want tien minuten voor het einde maakte Opoku er van dichtbij 4-0 van. VVV heeft na zestien duels 34 punten, één meer dan MVV en vier meer dan Jong Ajax. RKC staat elfde.

Telstar - SC Cambuur 0-3
Cambuur was in Velsen-Zuid voor rust heer en meester en drukte die dominantie in de 38ste minuut uit in de score. Na een lage voorzet van Sander van de Streek plaatste Jamiro Monteiro de bal vanaf zestien meter in de hoek. In de tweede helft liep Cambuur verder uit via een schot in de verre hoek van Martijn Barto. Cambuur deed de Noord-Hollanders nog meer pijn, want Sander van de Streek maakte vlak voor tijd koppend de 0-3.

Het is de vierde competitiezege op rij onder Cambuur, dat na het ontslag van Rob Maas de weg omhoog heeft ingezet en nu negende staat.

De Graafschap - FC Volendam 1-1
Volendam nam de voorsprong in de slotfase, door een van richting veranderd schot van Rihairo Meulens. Daardoor leek het honderdste duel van Jan Vreman als trainer van De Graafschap te ontaarden in een sof, maar kort na de openingstreffer werkte Piotr Parzyzsek van dichtbij de 1-1 binnen.

Het was een opsteker voor De Graafschap, maar de problemen van De Superboeren blijven groot. De Eredivisie-degradant staat na zestien duels met vijftien punten zeventiende. Volendam staat achtste met 26 punten.

NAC Breda - Helmond Sport 0-0
NAC Breda raakt verder achterop bij de kopgroep van de Jupiler League na een doelpuntloos gelijkspel tegen Helmond Sport. Daardoor zijn de Bredanaars nu al vier duels op rij zonder zege en zakken zij naar de elfde plaats. Helmond, dat via Furhgill Zeldenrust in de slotfase twee grote kansen kreeg, staat zesde.