VVV en Groningen kunnen zich opmaken voor barrage

FC Groningen heeft de kans laten liggen zich te verzekeren van de play-offs om Europees voetbal. VVV-Venlo kan zich na de 0-0 definitief richten op een andere barrage, die om handhaving in de Eredivisie.

VVV-Venlo was vorige week al veroordeeld tot promotie-degradatiewedstrijden, maar had nog niet de zekerheid dat directe degradatie was afgewend. De ploeg van trainer Ton Lokhoff kon die vrees op eigen kracht wegnemen met een zege op FC Groningen.

Maar VVV maakte op een vroege kans voor Uche Nwofor weinig aanspraak op een doelpunt, zoals ook FC Groningen in De Koel evenmin veel indruk maakte in de eerste helft. Aan de gasten was niet te merken dat het nog geen garantie had op deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

Zeker met het oog op de laatste wedstrijd – thuis tegen Ajax – had de ploeg van trainer Robert Maaskant die zekerheid willen halen ten koste van VVV-Venlo. David Texeira was namens de gasten twee keer dicht bij een treffer.

In de tweede helft toonden beide ploegen aanvankelijk beterschap. Maar het was een kortstondige opleving zonder een vervolg. De kansen bleven schaars en de doelpunten uit.

FC Groningen klom door de nederlaag van SC Heerenveen naar de zevende plaats, maar kan de play-offs in theorie nog mislopen op de laatste speelronde. ADO Den Haag is nog een concurrent geworden. VVV-Venlo kan zich opmaken voor de barrage voor een plaats in de Eredivisie. Door de nederlaag van Willem II bij Ajax is directe degradatie wel afgewend.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.