Vuurwerk spelbreker in Kuip, Van der Sar waarschuwt fans

Reacties

De KNVB-bekerfinale heeft zondagavond bijna een half uur stilgelegen. Scheidsrechter Bas Nijhuis zag zich genoodzaakt zag de kleedkamers op te zoeken vanwege het vele vuurwerk dat door de Ajax-fans op het veld was gegooid.

Vuurwerk spelbreker in Kuip, Van der Sar waarschuwt fans

Al meteen na de aftrap raakte Ajax-doelman Kenneth Vermeer in een levensgevaarlijke situatie terecht, toen zijn hele strafschopgebied bijna letterlijk in brand stond. Nijhuis floot even af, maar besloot toch door te voetballen toen het vuurwerk van het veld was verwijderd. Toen er opnieuw vuurwerk op het veld kwam, staakte Nijhuis de wedstrijd definitief.

Edwin van der Sar spreekt de Ajax-aanhang vermanend toe.
Edwin van der Sar spreekt de Ajax-aanhang vermanend toe.

Om half zeven stonden de 22 spelers en het arbitrale team weer aan de aftrap, nadat de KNVB overleg had gepleegd met de clubs en de lokale autoriteiten en Ajax-directeur Edwin van der Sar de meegereisde fans vermanend toe had gesproken. Van der Sar verzocht de daders 'te kappen met deze shit, omdat op deze manier de club naar de klote gaat.'

Ook gaf Van der Sar openheid van zaken in het te volgen protocol. Mocht er nóg een keer vuurwerk op het veld belanden, dan zou dat het einde betekenen van de eindstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax. 'En dan zijn we deze prijs kwijt.' De KNVB bevestigde even later via Twitter dat Nijhuis bij een nieuw incident de finale inderdaad definitief zou staken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.