VS dankt veelbesproken Dempsey voor zege op Gold Cup

Verenigde Staten is het toernooi om de Gold Cup gestart met een 2-1 zege op Honduras in Groep A. De in opspraak geraakte Clint Dempsey was beslissend.

De ex-speler van Fulham en Tottenham Hotspur kopte in de 25ste minuut de 1-0 tegen de touwen nadat Honduras een corner slecht had verwerkt. In de 64ste minuut verzorgde hij ook de 2-0 met zijn hoofd. De assist kwam van de voet van Michael Bradley. Carlos Discua deed kort daarna wat terug namens Honduras, maar verder dan 2-1 kwam het Midden-Amerikaanse land niet. Bij VS bleef AZ'er Aron Jóhannsson negentig minuten op de bank.

Met zijn doelpunten laat Dempsey zich weer eens in sportief opzicht gelden. Kort voor het toernooi kwam de aanvallende middenvelder van Seattle Sounders in opspraak vanwege een enorme uitbarsting in de strijd om de Amerikaanse beker. Door dat wangedrag mag hij de komende twee seizoenen niet uitkomen in het bekertoernooi.

Team USA, dat vorige maand met 4-3 van Oranje won, is een van de twee grote favorieten voor het winnen van de Gold Cup. Het Mexico van PSV'er Andrès Guardado is de andere belangrijke kanshebber.