VS blijft in race voor WK-ticket, Moreno scoort voor Mexico

De Verenigde Staten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om een ticket voor het WK 2018 in Rusland. Mexico won eveneens, mede dankzij een doelpunt van PSV-verdediger Héctor Moreno.

Amerika moest op bezoek bij het nietige Saint Vincent en de Grenadines winnen om uitzicht te houden op een plek in de laatste voorronde, waarvoor de beste zes landen van Noord- en Midden-Amerika zich plaatsen. Na eerdere uitglijders tegen Trinidad & Tobago (0-0) en Guatemala (2-0) won de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann probleemloos met 6-0. Bobby Wood, Matt Besler, Jozy Altidore (ex-AZ), Christian Pulisic (2) en Sacha Kljestan verzorgden de treffers.

Mexico is in tegenstelling tot zijn grote rivaal in de CONCACAF-zone al zeker van een plek in de Hexagonal. Door een 3-1 overwinning op bezoek bij El Salvador behield El Tri zijn perfecte score van vijftien uit vijf. Moreno maakte in de 52ste minuut gelijk na een moeizame eerste helft. Basisspeler Andrés Guardado zag dat Ángel Sepúlveda en Raúl Jiménez de andere doelpunten maakten. Alexander Larín had het thuisland voor rust op voorsprong gezet uit een penalty.

Ook Costa Rica en Panama hebben zich in Groep B ook al geplaatst voor de laatste kwalificatieronde richting het WK 2018 in Rusland. Costa Rica won op bezoek bij Haïti met 1-0. Voormalig PSV-en FC Twente-speler Bryan Ruiz speelde een uur mee. Panama won met 2-0 van Jamaica. In Groep C moet de VS dinsdag nog een punt pakken tegen Trinidad om door te gaan. In Groep A gaat de strijd om de tweede plek achter Mexico tussen Honduras (zeven punten) en Canada (vier punten).