Vrouwelijke United-fans protesteren tegen rentree Greenwood

Reacties

Vrouwelijke fans van Manchester United hebben zich uitgesproken tegen een mogelijke terugkeer van Mason Greenwood bij de club. De 21-jarige aanvaller werd eerder deze week weer op het trainingsveld gespot bij United. 

Vrouwelijke United-fans protesteren tegen rentree Greenwood
© Pro Shots

Greenwood werd ongeveer anderhalf jaar geleden opgepakt door de politie nadat zijn vriendin Harriet Robson hem beschuldigde van verkrachting en mishandeling. Zij trok de aanklacht begin dit jaar weer in, maar de schorsing van de aanvaller bij de ploeg van Erik ten Hag bleef staan. Inmiddels heeft hij zijn gezicht weer laten zien op het trainingsveld van Manchester United.

Open brief
Vrouwelijke fans zijn het daar helemaal niet eens, schrijven ze in een open brief. 'We vragen de club om verantwoordelijkheid te nemen en het zero tolerance-beleid tegen vrouwengeweld te handhaven door Greenwood niet meer terug te laten keren in het elftal.'

'De situatie is duidelijk. Door Greenwood terug te nemen, wordt huiselijk geweld en seksuele mishandeling gelegitimiseerd. Het laat aan andere mannen zien dat het mishandelen van vrouwen geen gevolgen heeft voor een carrière', aldus de fans in de open brief.

In de laatste alinea vragen de fans aan de club om het juiste te doen. 'Dit gaat verder dan voetbal', eindigen ze. 'Het besluit dat jullie maken gaat over jullie moraal, over wie jullie zijn als individuën. Staan jullie met de mishandelde of met de mishandelaar? De geschiedenis zal oordelen over jullie keuze.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.