Vroege treffer Gomez bezorgt Bayern rustige avond

Zonder extra inspanningen plaatste Bayern München zich voor de Champions League. Een snel doelpunt van Mario Gomez maakte FC Zürich kansloos (0-1).

FC Zürich deed verwoede pogingen de 2-0 achterstand uit de eerste wedstrijd weg te poetsen. De Zwitserse formatie zette Bayern München ook onder druk op eigen helft, maar eigenlijk was de thuisploeg al na zeven minuten bezig met een verloren strijd.

Bayern kon na een soepele counter namelijk rustig achteroverleunen. Toni Kroos, die de geblesseerde Arjen Robben verving, stuurde Thomas Müller aan de rechterkant weg. De Duitse international leverde een afgemeten voorzet af, waaruit Mario Gomez bekeken de 0-1 maakte.

Gomez had daarmee zijn werk gedaan en bleef in de rust achter in de kleedkamer. De spits, die de laatste weken toch al te maken had met fysieke ongemakken, werd met lichte bovenbeenklachten uit voorzorg gewisseld. Bayern kon het zich veroorloven.

De Beierse kwalificatie voor de Champions League kwam in de tweede helft ook niet in gevaar. FC Zürich bleef ondanks de uitzichtloze situatie geloven in een goede afloop, al leverde het enthousiasme de thuisploeg niet méér op dan lof. Bayern-keeper Manuel Neuer hield zijn doel schoon.

Voor Bayern was kwalificatie voor de Champions League meer dan gewenst aangezien de finale wordt gespeeld in de Allianz Arena in München. Het vooruitzicht van het veroveren van de vijfde Europa Cup I in de clubgeschiedenis blijft dankzij de twee zeges op FC Zürich overeind. Foto: VI Images