Vroege rode kaart Zwolle helpt Helmond Sport aan zege

Helmond Sport bracht FC Zwolle de eerste competitienederlaag van het seizoen toe. Een snelle rode kaart voor Rochdi Achenteh (foto) speelde de Brabanders in de kaart.

Helmond Sport profiteerde optimaal van de domme, vroege uitsluiting van Achenteh. De Zwolle-speler reageerde te fel op een fluitsignaal van scheidsrechter Rutger Bekebrede. Na de gele kaart zocht Achenteh fysiek de confrontatie met de leidsman, wat hem een tweede gele prent opleverde. Twee doelpunten voor rust waren voldoende voor de Helmonders om de winst zeker te stellen.

In een veel te hard eerste half uur slaagde Helmond Sport er in de numerieke meerderheid in treffers uit te drukken. Charles Kazlauskas opende de score door de uitkomende Zwolle-doelman Diederik Boer met een lobje te kloppen. Spits Erik Quekel nam koppend de tweede goal voor zijn rekening.

Hoewel de thuisclub in de tweede helft nauwelijks in problemen kwam, bracht invaller Mustafa Saymak de spanning vier minuten voor tijd nog even terug. Kort daarna bepaalde een andere invaller, Kelvin Bossman, de eindstand op 3-1.

De zege van Helmond Sport was goed nieuws voor provinciegenoot Eindhoven. De verrassende koploper behield de voorsprong van drie punten op Zwolle, SC Cambuur en Willem II. Helmond Sport sluit met negen punten uit vijf duels aan in de subtop. Foto: VI Images