Vroege rode kaart kost De Graafschap weer punten

Opnieuw speelde De Graafschap lang met tien man. Desondanks kostte het FC Groningen genoeg moeite de punten in Euroborg te houden (2-1).

Tegen PSV moest Purrel Fränkel al na vier minuten de kleedkamer opzoeken. Een week later maakte Jan Paul Saeijs met een vroege rode kaart de opgave voor De Graafschap extra moeilijk.

Scheidsrechter Richard Liesveld stuurde Saeijs, die deze zomer overkwam van Roda JC, na zestien minuten van het veld. De verdediger had de doorgebroken Tim Matavz ten val gebracht. Maar de schade voor De Graafschap bleef niet beperkt tot het vertrek van Saeijs. Andreas Granqvist benutte de toegekende strafschop.

De Graafschap keek na ruim een half uur tegen een 2-0 achterstand aan. Ondanks de treffer van Thomas Enevoldsen, die attent was na een gestopt schot van Tim Sparv, bleef de Doetinchemse formatie in de wedstrijd.

De aansluitingstreffer van Rydell Poepon halverwege de tweede helft bracht hoop. De spits verzuimde daarna de onverwachte maar niet onverdiende gelijkmaker te produceren, zoals ook Hugo Bargas zijn inzet zag stranden. FC Groningen, dat ook kansen kreeg de wedstrijd te beslissen, bleef die treffer bespaard. De ploeg van trainer Pieter Huistra passeerde daardoor De Graafschap op de ranglijst.