Vroege goal Toni bezorgt Feyenoord eerste nederlaag

Feyenoord heeft in Trento zijn eerste nederlaag geleden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het naar de Serie A gepromoveerde Hellas Verona was met 1-0 te sterk.

Voorafgaand aan het oefenduel was het vooral de vraag hoe de basisformatie van Feyenoord-trainer Ronald Koeman eruit zou zien. Zoals verwacht hield hij Jordy Clasie, Joris Mathijsen en Ruben Schaken op de bank. Zij werden vervangen door Ruud Vormer, Miquel Nelom (waardoor Bruno Martins Indi centrale verdediger wordt) en Wesley Verhoek.

Al in de zevende minuut kwam Hellas Verona op voorsprong via Luca Toni, die afgelopen zomer overkwam van Fiorentina. De 36-jarige spits, goed voor ruim tweehonderd doelpunten in zijn carrière, maakte dankbaar gebruik van de ruimte die hij kreeg van Feyenoord-aanvoerder Stefan de Vrij (foto onder).

Maar de Rotterdammers kregen voor rust enkele goede kansen op de gelijkmaker. Achtereenvolgens Lex Immers, Daryl Janmaat en Graziano Pellè slaagden er echter niet in te scoren. Na rust viel er veel minder te beleven en vielen er ook geen doelpunten.

Feyenoord komt tijdens deze voorbereiding nog één keer in actie. De ploeg van Koeman speelt zondag in De Kuip tegen Getafe. Een week later start de Eredivisie met een bezoek aan PEC Zwolle. <br /><br />