Vrije val West Ham houdt aan door rake kopballen

Crystal Palace heeft op bezoek bij West Ham United opnieuw uitstekende zaken gedaan in de jacht op lijfsbehoud. Dankzij drie rake kopballen namen de bezoekers drie punten mee naar huis (1-3).

West Ham was tijdens de jaarwisseling nog de trotse nummer zes van de Premier League, maar de ploeg van manager Sam Allardyce won sindsdien nog maar één keer in de competitie. Ook thuis tegen Palace ging het mis. Al hielden beide clubs elkaar lang in balans. Vier minuten voor rust kopte Glenn Murray echter binnen op aangeven van Jason Puncheon. Aaron Cresswell probeerde de bal nog weg te werken, maar trapte volledig mis.

Het was de wedstrijd van de kopballen en Puncheon, want de middenvelder was in de 51ste minuut opnieuw de aangever. Dit keer knikte Scott Dann binnen. Murray besliste na ruim een uur de wedstrijd toen hij zijn tweede van de wedstrijd binnenkopte. Puncheon zorgde ook bij het derde doelpunt van de bezoekers voor de assist.

Zes minuten later kreeg Murray zijn tweede gele kaart, waardoor Palace met tien man verder moest. Spannend werd het echter niet meer. Enner Valencia maakte nog wel 1-3, maar daar bleef het bij. West Ham leed daardoor zijn driehonderdste nederlaag in de Premier League, waarmee de Londense club recordhouder is.

Door de nederlaag heeft West Ham United nu 39 punten uit zeven wedstrijden, waarmee het achtste staat in de Premier League. Swansea City en Stoke City kunnen de Londense clubs echter achterhalen. Crystal Palace heeft negen punten minder en bezet de twaalfde plaats. Het gat met de degradatieplaatsen is nu acht punten.