Vrije val Heerenveen houdt aan tegen FC Twente

Reacties

FC Twente is SC Heerenveen voorbij op de ranglijst na een 1-0 zege, die tot stand kwam na een veelbesproken strafschop.

Vrije val Heerenveen houdt aan tegen FC Twente

Doordat Heerenveen met vier absenten in de defensie kampte, kwam het voor de dag met middenvelder Younes Namli als linksback en rechtsback Doke Schmidt als centrale verdediger. Al vroeg in het duel bleek dat dit de organisatie bij de Friezen geen goed deed, want FC Twente kreeg kans op kans. Doelman Erwin Mulder hield zijn ploeg echter op de been. Eerst met drie reddingen in een tijdsbestek van enkele seconden (zie onder), daarna met een uitstekende ingreep bij een één-tegen-één met Dylan Seys.

Heerenveen herpakte zich van die zwakke start en liet zich gelden via een gevaarlijk schot van Pelle van Amersfoort, die Martin Ødegaard op de bank hield. Arber Zeneli liet zich diverse malen gelden met dreigende dribbels en schoten, maar kreeg de bal niet in het doel van Nick Marsman. De grootste mogelijkheid was voor Reza Ghoochannejhad, maar na een prima pass van Van Amersfoort verspeelde hij de bal.

De gelijke stand halverwege was terecht, maar vroeg in de eerste helft werd er alsnog gescoord. Schmidt liet Enes Ünal glippen, waarna de spits opdook voor Mulder en na zeer licht contact met de doelman naar de grond ging. Na beraad met zijn assistenten kende arbiter Serdar Gözübüyük een penalty toe, die benut werd door Mateusz Klich.

Heerenveen ging na die tegenslag op jacht naar de gelijkmaker en was direct veel sterker. Ghoochannejhad schoot van dichtbij tegen Marsman en uit de daaropvolgende corner miste Joost van Aken een enorme kans. Een kwartier voor tijd schoot Sam Larsson vanaf achttien meter tegen de lat. Ook het inbrengen van Henk Veerman en Ødegaard bood de Friezen geen soelaas.

Daarmee blijft Heerenveen (33 punten) voor het zesde opeenvolgende duel zonder zege, waardoor het naar de zevende plaats zakt. FC Twente stijgt naar plek zes en heeft 34 punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.